Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Через пандемію в 5% українців побільшало робочого навантаження, у 27% - нічого не змінилося, — дослідження

Чи готовий ринок праці до нових карантинних викликів?

З 23 вересня, всі регіони України перейшли у «жовту зону» карантину, при цьому робочий сезон — у самому розпалі. Як себе почуває ринок праці? Чи готовий він до нових карантинних викликів? На цю темі сайт оголошень OLX провів дослідження. Опитали 24 тисячі представників робітничих спеціальностей.

Через пандемію у 47% респондентів поменшало роботи, 10% — втратили своє місце, а ще 10% — змінили спеціальність чи були вимушені шукати нову роботу. У 27% нічого не змінилося, а у 5% навіть побільшало навантаження. Про це повідомила для «ВЗ» речниця OLX Ярослава Сорока.

«Дві третини працівників з сегмента „блакитних комірців“ називають головним мінусом своєї роботи низьку зарплату та перепрацювання. Тільки, за даними Держстату, протягом другого кварталу 2021 року 127 тис. українців були переведені на неповний оплачуваний робочий тиждень. Тому значна частина українських робітників (31%) замислюється про роботу за кордоном. Водночас щоб їх влаштовувала оплата в Україні, більша частина респондентів, а саме 48% потребує оплати на рівні 10−20 тис. грн на місяць», — зазначила у коментарі для «ВЗ» керівниця напрямку OLX «Робота» Марія Абдулліна.

Найбільш популярна сфера — роздрібна торгівля та продажі — там залучено 17% «блакитних комірців», на другому місці «будівництво» — 14%, а третє місце ділять «транспорт і логістика» та «громадське харчування» — по 10% на кожну сферу.

Читайте також: Медики роблять іграшки, а власники нічних клубів шиють сукні

Схожі новини