Передплата 2024 ВЗ

У чому небезпека закону про олігархів?

  • 23.09.2021, 12:41
  • 546

Президент Володимир Зеленський, ініціюючи прийняття антиолігархічного законопроєкту, переслідує ціль встановити контроль над засобами масової інформації

Про це йдеться у повідомленні на Telegram-каналі нардепа Олексія Гончаренка, передає «ДС».

Так, Гончаренко поділився думкою, чому не можна підтримувати так званий «законопроєкт про олігархів» Зеленського.

«Відповідь, на перший погляд, очевидна: це не законопроєкт націлений на реальну боротьбу з „олігархами“, це законопроєкт про право Зеленського називати когось „олігархом“. Критерії настільки широкі і водночас розмиті, що це переросте у свавілля. Всі, хто проти Зеленського — „олігархи“, всі хто за — успішні бізнесмени», — написав він.

Втім, депутат запропонував «копнути глибше».

«У чому стратегічна ціль Зеленського? Це контроль над телевізором. Не дарма саме медіа приділяють стільки уваги в цьому законопроєкті», — зауважив Гончаренко.

Нардеп переконаний, що чинний президент піде на перевибори.

«Проте з економікою справи погані, через „холодильник“ Зеленському не перемогти. Що залишається? Телевізор. Контролюючи медіа, Зеленський ще має шанс знову замінити реальність ілюзією», — написав Гончаренко.

За його словами, «прикриваючись красивими словами про боротьбу з олігархами, Зеленський намагається встановити теледиктатуру».

«Якщо забрати у Зе пульт, рейтинг дуже швидко обвалиться до нуля. Маски зняті, спектакль закінчився», — підсумував Гончаренко.

Читайте також: Деолігархізація чи Зеолігархізація: у пошуках здорового глузду

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні 1 липня прийняла в першому читанні законопроєкт про запобігання загрозам національній безпеці, повʼязаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів). «За» проголосувало 275 депутатів.

Представник президента в Конституційному Суді України Федір Веніславський сказав, що президентський законопроєкт № 5599 «про олігархів» не несе в собі ніяких загроз. Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що закон про олігархів не порушує нічиїх прав.

Проте законопроєкт був відправлений до Венеціанської комісії, яка дасть йому оцінку.

У пʼятницю, 17 вересня, Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту ухвалити цей документ у другому читанні.

Читайте також: Шведський економіст розкритикував антиолігархічний законопроєкт

Схожі новини