Передплата 2024 «Добра кухня»

Кива склав іспит на адвоката

  • 07.09.2021, 18:15
  • 786

Чи стане Кива адвокатом, буде відомо після засідання Ради адвокатів Закарпаття

Народний депутат від проросійської партії «Опозиційна платформа — За життя» Ілля Кива склав іспит для набуття права на заняття адвокатською діяльністю.

Відповідна інформація про це є в реєстрі на сайті Національної асоціації адвокатів України, передає Bihus.info у вівторок, 7 вересня.

Згідно із записом в реєстрі, Кива складав іспит у Закарпатській обласній кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури ще в січні 2021 року.

«Враховуючи, що людина з таким ПІБ в Україні одна, сумнівів в тому, що йдеться саме про народного депутата немає», — зазначають журналісти.

Однак іспит це лише один із етапів, адже кандидат має пройти 6 місяців стажування у адвоката з досвідом не менше 5 років, розповіла в коментарі Bihus.info адвокатка Марія Музичка. Під час стажування він має виконати план з підготовка процесуальних документів, ознайомлення із чинним законодавством тощо та підготувати звіт. Вже після цього збирається Рада адвокатів регіону, яка має ознайомитися із звітом та затвердити його.

З її слів, Рада адвокатів Закарпатської області має збиратись орієнтовно у вересні, тому, чи стане він адвокатом, буде зрозуміло вже найближчим часом. Якщо він ним стане, нардеп отримає певні привілеї. Наприклад, його не зможуть обшукати без окремої ухвали і присутності представника Ради адвокатів.

Читайте також: З оренди жомової ями Киви конфіскували 1,2 млн грн. Гроші підуть у держбюджет

Схожі новини