Передплата 2024 «Добра кухня»

Не вбачають злочину: "слуги народу" прокоментували ДТП Трухіна

  • 30.08.2021, 13:10
  • 791

Нардепа “Слуги народу” Олександра Трухіна поки не виключать з фракції та залишать членом офіційної делегації України, яка поїде до Вашингтону. Там відбудеться зустріч президента Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена

Таку думку в ефірі «Прямого» озвучив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, член фракції «Слуга народу» Данило Гетьманцев.

«Позиція нашої фракції досить однозначна і непохитна щодо будь-яких порушників: ми приймали неодноразово рішення про виключення з фракції людей, які підозрювалися у вчиненні тих, чи інших злочинів. Навіть підозрювалися, я не кажу вже про вчинення… Наша позиція щодо засудження таких осіб є також однозначною. Щодо пана Трухіна, давайте розберемося: у нас є відео з телеграм-каналів, щодо тієї чи іншої ДТП. Є з цих же самих телеграм-каналів інформація про те, що можливо хтось в процесі скоєння цієї ДТП був у стані алкогольного сп’яніння. Можливо був, можливо не був. У нас є певного року чутки, які розповсюджуються телеграм-каналами», — розповів Гетьманцев.

Він також прокоментував ймовірне виключення нардепа Трухіна зі складу делегації, яка поїде наприкінці серпня до США. Гетьманцев, з його слів, не вбачає нічого незвичайного в тому, аби Трухін поїхав до США у складі делегації. На його думку, візит народного депутата, що ймовірно влаштував п’яне ДТП у складі офіційної української делегації, не вплине на репутацію України.

«У мене нема переконання в тому, що відправляти з президентом до Сполучених Штатів — це якась нагорода, якої ми повинні людину позбавити через ті чи інші обставини. Мені здається, він (Трухін — прим. ред) працювати туди їде. А імідж нашої країни буде стійким, коли ми будемо засуджувати і давати оцінки на підставі фактів», — наголосив він.

Гетьманцев не зміг підтвердити чи спростувати інформацію, щодо подробиць аварії за участі «слуги» Трухіна, та порадив журналістам звертатися до поліції.

«Ніхто нічого не замовчує. Зверніться, будь ласка, до правоохоронних органів з журналістським запитом і правоохоронні органи вам повідомлять про розслідування цієї кримінальної справи, — заявив він.

Читайте також: ЗМІ масово редагують новину про ДТП «слуги народу»

Схожі новини