Передплата 2024 «Добра кухня»

Богдана Ступку величає рідне село Куликів

У ці хвилини у Куликові на Жовківщині (Львівська область) розпочалися урочистості з нагоди 80-річчя уродженця цього села - знаменитого актора театру і кіно Богдана Ступки

У світлиці-музеї «Мистецький Куликів» (вона має ім'я уславленого краянина) відбуваються екскурсії по експозиціях, які розповідають про Майстра. До пам'ятника митця біля Народного дому поклали квіти. Гостей вітатимуть своїм виступом учасники музичного гурту «Львівська кварта». Шанувальники творчості великого артиста зможуть зайти у церкву, де хрестили майбутнього актора (хата, де народився, на жаль, не збереглася), відвідати могилу його батьків. А потім куликівці зійдуться на вечір пам'яті Богдана Ступки — «Крила». Про свого незабутнього колегу розкажуть його рідні, друзі, колишні побратими по театральній сцені у Львові — «заньківчани» Богдан Козак, Андрій Мацяк, які завжди приїжджають на малу батьківщину Ступки.

Куликівський самодіяльний народний театр підготував фотовиставку «Не заради людей — заради мистецтва» — вона теж присвячена пам'яті найвидатнішого земляка.

— Я мала щастя не раз спілкуватися з Богданом Сильвастровичем, — розповіла у розмові з кореспондентом «Високого Замку» начальник відділу культури, туризму, молоді і спорту Куликівської селищної ради Ірина Цюпка. — Він створював про себе враження 100-відсоткового куликівця. З нашою місцевою манерою поведінки, говором, гумором. На сцені столичного театру Франка представляв нас з великою повагою і гордістю. Про рідний Куликів жартома говорив як про «центр Європи»…

Богдан Ступка народився у 1941-му, помер — у 2012 році. Успішно зіграв сотні ролей у кіно та театрі. Герой України, народний артист. Був лауреатом багатьох міжнародних кінофестивалів. На його честь названо вулиці у багатьох містах України, астероїд, випущено пам'ятну монету, поштову марку і конверт.

Сьогодні у Києві відкрили горельєф Богдана Ступки.

Фото КМДА
Фото КМДА
Фото КМДА
Фото КМДА

Читайте також: «Ми взяли на весілля 100 рублів позики у касі взаємодопомоги. А потім цілий рік віддавали»

Схожі новини