Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сестри Музичук – в 1/8 фіналу Кубка світу з шахів

У Сочі (РФ) триває Кубок світу з шахів серед жінок і чоловіків. Після трьох кіл змагань боротьбу продовжують троє представників України – сестри-львів’янки Анна й Марія Музичук і Антон Коробов

На першому етапі львів’янка Наталія Букса перемогла представницю Алжиру Латреш (2,5:1,5). Свої поєдинки виграли також Інна Гапоненко, Юлія Осьмак, Анна Ушеніна і Юрій Кузубов.

У другому колі Юрій Криворучко не­сподівано програв першу партію хорва­ту Бркічу, і не зміг відігратися. Кузубов теж у двох партіях поступився Понкрато­ву з РФ. Антон Коробов переміг чилійця Віллагру, а Олександр Арещенко — серба Іванішевіча.

У жінок жереб звів Марію Музичук із Гапоненко — перемогла сильніша за рей­тингом Марічка. Анна Ушеніна здолала польку Цифку. Букса боролася з амери­канкою Юп: кожна виграла по партії, але додаткові дві принесли перемогу Каріс­сі. Осьмак програла монголці Монголту­ул. Зате Анна Музичук на класі двічі пере­могла американку Абрагамян.

У третьому колі Коробов не мав про­блем з Георгієвим (Північна Македонія). Анна Музичук теж спокійно обіграла Гі­шар (Франція). Арещенко боровся з аме­риканцем Шенклендом і після трьох ні­чиїх програв четверту партію. Справжню виставу влаштували дві ексчемпіонки сві­ту, українки Анна Ушеніна й Марія Музи­чук. Тільки у восьмій партії Марічка вла­штувала чужому королю вічний шах, що приніс нічию і загальний успіх львів’янці (4,5:3,5).

Суперник Антона Коробова в 1/16 фі­налу — росіянин Грищук. Марії Музичук в 1/8 фіналу випало зіграти з росіянкою Костенюк, а Анні Музичук — із німкенею Петц.

Читайте також: Шахісти змагаються за Кубок світу

Схожі новини