Передплата 2024 «Добрий господар»

Неймовірна смакота: як приготувати часникові стрілки

  • 09.07.2021, 20:30
  • 18.4K

Паростки часнику не тільки їстівні, але й дуже корисні

Смажені стрілки

Фото умовне
Фото умовне

Час приготування: 15 хвилин.

Кількість порцій: 2.

Калорійність страви: 136 ккал на 100 р.

Призначення: на обід, на вечерю.

Складність приготування: легка.

Часникові пагони, обсмажені в олії, подають як гарнір до м’яса, сирів або страв з яєць. Смажені паростки часнику за смаком нагадують гриби. Стебла чудово поєднуються з соєвим, томатним соусом, гірчицею, томатним соком. Багато страви азіатської кухні гострі на смак. Цей рецепт — не виняток. Окрім природної гостроти часнику, до нього додають суміш мелених перців. Гарніри з смажених часникових стебел не рекомендують готувати про запас, краще одразу з’їсти свіжу страву.

Інгредієнти:

  • часникові стрілки (пучок) — 1 шт.;
  • масло вершкове — 20 г;
  • олія рослинна — 2 ст. л.;
  • соєвий соус — 2 ст. л.;
  • італійські трави — 1 ч. л.;
  • сіль, суміш мелених перців — за смаком.

Спосіб приготування:

  • Зачистіть зелені пагони, добре вимийте і просушіть.
  • Поріжте стебла приблизно по 4 см завдовжки.
  • Розігрійте сковороду, влийте олія, потім додайте вершкове масло для смаку.
  • Зменшіть вогонь, викладіть нарізані стрілки.
  • Трохи посоліть, щоб часник пустив сік.
  • Приправте італійськими травами і сумішшю мелених перців для пікантності.
  • Додайте соєвий соус і залиште на 5 хв.

Мариновані стрілки

Фото умовне
Фото умовне

Час приготування: 20 хвилин.

Кількість порцій: 10.

Калорійність страви: 24 ккал на 100 р.

Призначення: на обід, на вечерю.

Складність приготування: легка.

Процес маринування робить часникові стрілки менш калорійними. Цей спосіб приготування максимально зберігає корисні властивості продукту. Стебла заливають маринадом, зберігають у харчових контейнерах, щільних пакетах із зіп-локом в холодильнику або консервують у скляних банках. Мариновані пагони їдять як самостійну страву або подають як гарнір.

Інгредієнти:

  • часникові стрілки — 500 г;
  • вода — 500 мл;
  • оцет — 50 мл;
  • спеції — за смаком;
  • цукор і сіль — по 25 р.

Спосіб приготування:

  • Ретельно промийте молоді часникові пагони. Відріжте цибулину.
  • Наріжте стебла на порційні шматочки, бланшируйте 3 хвилини, потім відкиньте на сито.
  • Підготуйте чисті банки, їх треба простерилізувати.
  • Щільно укладіть на дно спеції, наприклад, смородинові або вишневі листя, хрін.
  • Доверху наповніть банку порізаними стрілками часнику.
  • Для маринаду закип’ятіть воду, додайте оцет, по 25 грамів солі і цукру.
  • Залийте маринадом і закрийте банки спеціальними кришками для консервації.

Квашені стрілки

Фото умовне
Фото умовне

Час приготування: 10 хв + 7 днів + 14 днів.

Кількість порцій: 10.

Калорійність страви: 53 ккал на 100 р.

Призначення: на обід, на вечерю.

Складність приготування: легка.

Рецепт квашених часникових стрілок відрізняється від маринованих відсутністю оцту і прянощів, а також часом приготування. Квашені пагони подають як закуску, або як гарнір. Такі страви добре впливають на травлення.

Інгредієнти:

  • часникові стрілки — 1 кг;
  • вода — 1,5 л;
  • цукор і сіль — по 100 р.

Спосіб приготування:

  • Часник промийте, відкиньте на друшляк. Розріжте ножицями на відрізки довжиною 5−10 сантиметрів.
  • Стерилізовані банки доверху наповніть часниковими стеблами. Можна покласти трохи зелені кропу.
  • В окремій каструлі приготуйте розсіл. Розчиніть сіль, цукор у холодній воді.
  • Залийте часник розсолом. Кожну поставте на тарілку і щільно накрийте кришкою.
  • Залиште у кімнатній температурі на тиждень.
  • Рідина з баночок буде періодично витікати, час від часу її необхідно буде заливати назад у банку.
  • Через тиждень, злийте розсіл з банки в каструлю, доведіть до кипіння і знову залийте часник. Закрийте кришками і поставте у холодильник на два тижні.

Смачного!

Читайте також: Молодий часник: корисні і зубчики, і стрілки

Схожі новини