Неймовірна смакота: як приготувати часникові стрілки
- 09.07.2021, 20:30
- 18.4K
Паростки часнику не тільки їстівні, але й дуже корисні
Смажені стрілки
Час приготування: 15 хвилин.
Кількість порцій: 2.
Калорійність страви: 136 ккал на 100 р.
Призначення: на обід, на вечерю.
Складність приготування: легка.
Часникові пагони, обсмажені в олії, подають як гарнір до м’яса, сирів або страв з яєць. Смажені паростки часнику за смаком нагадують гриби. Стебла чудово поєднуються з соєвим, томатним соусом, гірчицею, томатним соком. Багато страви азіатської кухні гострі на смак. Цей рецепт — не виняток. Окрім природної гостроти часнику, до нього додають суміш мелених перців. Гарніри з смажених часникових стебел не рекомендують готувати про запас, краще одразу з’їсти свіжу страву.
Інгредієнти:
- часникові стрілки (пучок) — 1 шт.;
- масло вершкове — 20 г;
- олія рослинна — 2 ст. л.;
- соєвий соус — 2 ст. л.;
- італійські трави — 1 ч. л.;
- сіль, суміш мелених перців — за смаком.
Спосіб приготування:
- Зачистіть зелені пагони, добре вимийте і просушіть.
- Поріжте стебла приблизно по 4 см завдовжки.
- Розігрійте сковороду, влийте олія, потім додайте вершкове масло для смаку.
- Зменшіть вогонь, викладіть нарізані стрілки.
- Трохи посоліть, щоб часник пустив сік.
- Приправте італійськими травами і сумішшю мелених перців для пікантності.
- Додайте соєвий соус і залиште на 5 хв.
Мариновані стрілки
Час приготування: 20 хвилин.
Кількість порцій: 10.
Калорійність страви: 24 ккал на 100 р.
Призначення: на обід, на вечерю.
Складність приготування: легка.
Процес маринування робить часникові стрілки менш калорійними. Цей спосіб приготування максимально зберігає корисні властивості продукту. Стебла заливають маринадом, зберігають у харчових контейнерах, щільних пакетах із зіп-локом в холодильнику або консервують у скляних банках. Мариновані пагони їдять як самостійну страву або подають як гарнір.
Інгредієнти:
- часникові стрілки — 500 г;
- вода — 500 мл;
- оцет — 50 мл;
- спеції — за смаком;
- цукор і сіль — по 25 р.
Спосіб приготування:
- Ретельно промийте молоді часникові пагони. Відріжте цибулину.
- Наріжте стебла на порційні шматочки, бланшируйте 3 хвилини, потім відкиньте на сито.
- Підготуйте чисті банки, їх треба простерилізувати.
- Щільно укладіть на дно спеції, наприклад, смородинові або вишневі листя, хрін.
- Доверху наповніть банку порізаними стрілками часнику.
- Для маринаду закип’ятіть воду, додайте оцет, по 25 грамів солі і цукру.
- Залийте маринадом і закрийте банки спеціальними кришками для консервації.
Квашені стрілки
Час приготування: 10 хв + 7 днів + 14 днів.
Кількість порцій: 10.
Калорійність страви: 53 ккал на 100 р.
Призначення: на обід, на вечерю.
Складність приготування: легка.
Рецепт квашених часникових стрілок відрізняється від маринованих відсутністю оцту і прянощів, а також часом приготування. Квашені пагони подають як закуску, або як гарнір. Такі страви добре впливають на травлення.
Інгредієнти:
- часникові стрілки — 1 кг;
- вода — 1,5 л;
- цукор і сіль — по 100 р.
Спосіб приготування:
- Часник промийте, відкиньте на друшляк. Розріжте ножицями на відрізки довжиною 5−10 сантиметрів.
- Стерилізовані банки доверху наповніть часниковими стеблами. Можна покласти трохи зелені кропу.
- В окремій каструлі приготуйте розсіл. Розчиніть сіль, цукор у холодній воді.
- Залийте часник розсолом. Кожну поставте на тарілку і щільно накрийте кришкою.
- Залиште у кімнатній температурі на тиждень.
- Рідина з баночок буде періодично витікати, час від часу її необхідно буде заливати назад у банку.
- Через тиждень, злийте розсіл з банки в каструлю, доведіть до кипіння і знову залийте часник. Закрийте кришками і поставте у холодильник на два тижні.
Смачного!
Читайте також: Молодий часник: корисні і зубчики, і стрілки