Передплата 2024 ВЗ

ВООЗ закликає вакцинованих носити маски через штам “Дельта”

  • 27.06.2021, 10:40
  • 521

Всесвітня організація охорони здоров'я закликала повністю вакцинованих людей продовжувати носити маски, зберігати фізичну дистанцію і застосовувати інші заходи безпеки

Це пов’язане з поширення дуже заразного штаму «Дельта» у світі.

Про це пише CNBC з посиланням на заступницю гендиректора ВООЗ з доступу до ліків і товарів медичного призначення Маріанджелу Сімао.

«Люди не можуть почувати себе в безпеці тільки тому, що вони отримали дві дози. Вони як і раніше потребують захисту. Одна вакцина не зупинить передачу інфекції в співтоваристві. Люди повинні постійно носити маски, перебувати в вентильованих приміщеннях, дотримуватися гігієни рук, фізичної дистанції, уникати скупчення людей. Це, як і раніше, залишається надзвичайно важливим, навіть якщо ви вакциновані, коли передача вірусу в співтоваристві триває», — сказала фахівець.

Вказано, що навіть повністю щепленим людям потрібно бути обережними, адже велика частина населення світу невакцинована, а дуже заразні варіанти, такі як «Дельта», поширюються в кількох країнах, викликаючи спалахи захворюваності.

Коментарі організації надходять через те, що деякі країни, зокрема й США, вже частково відмовилися від масок і обмежень, пов'язаних з пандемією, оскільки вакцини допомогли знизити кількість нових заражень і смертей.

Читайте також: Україна — у п'ятдесятці країн з найбільшою кількістю хворих

Схожі новини