Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Господиням на замітку: рецепт солодкої олександрійської паски

  • 19.04.2021, 20:15
  • 16K

Пора починати готуватись до Великодня! Якщо у вас ще немає "вашого" рецепта святкової пасочки, то спробуйте цей варіант

Якщо любите солодку паску — цей рецепт саме для вас, розповідає Богданна Рибак 24 каналу.

Александрійське тісто завжди заготовлюється звечора, а вранці можна переходити до випікання. Замість родзинок в пасочку можна додати горішки, курагу або чорнослив, все залежить від вашого смаку.

З цього рецепту у вас вийде багато смачних пасок, якщо вам потрібно менше — розділіть інгредієнти на половину.

Інгредієнти:

  • 1 л. молока;
  • 1 кг. цукру;
  • 150 г. дріжджів;
  • 500 г. вершкового масла;
  • 10 яєць;
  • 3 яєчні жовтки;
  • 2,5 кг борошна;
  • 2 ст. л. коньяку;
  • 2−3 пакетики ванільного цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 200 г. родзинок.

Приготування:

  1. Яйця ретельно змішайте з цукром, злегка збийте їх вінчиком, але не надто сильно.
  2. Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно розм'якло. Розчиніть вершкове масло в теплому молоці з дріжджами.
  3. Змішайте яєчну масу з молочною та залишіть в теплому місці на 8−12 годин.
  4. Через відведені години додаємо до тіста сіль, розпарені родзинки, ванільний цукор, коньяк та близько 2,5 кілограмів просіяного борошна. Змочивши руки в рослинній олії, замісіть тісно. За консистенцією воно має бути м'яким, еластичним та в'язким, але не збитим.
  5. Залишіть тісто на 60−90 хвилин відпочити та підрости вдвічі.
  6. Розкладіть готове тісто у заздалегідь підготовані форми для випікання. Заповніть їх на 1/3 та залиште тісто трішки піднятися. Змастіть все жовтками.
  7. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте пасочки протягом 30 — 40 хвилин.

Смачного!

Схожі новини