Господиням на замітку: рецепт солодкої олександрійської паски
- 19.04.2021, 20:15
- 16.4K
Пора починати готуватись до Великодня! Якщо у вас ще немає "вашого" рецепта святкової пасочки, то спробуйте цей варіант
Якщо любите солодку паску — цей рецепт саме для вас, розповідає Богданна Рибак 24 каналу.
Александрійське тісто завжди заготовлюється звечора, а вранці можна переходити до випікання. Замість родзинок в пасочку можна додати горішки, курагу або чорнослив, все залежить від вашого смаку.
З цього рецепту у вас вийде багато смачних пасок, якщо вам потрібно менше — розділіть інгредієнти на половину.
Інгредієнти:
- 1 л. молока;
- 1 кг. цукру;
- 150 г. дріжджів;
- 500 г. вершкового масла;
- 10 яєць;
- 3 яєчні жовтки;
- 2,5 кг борошна;
- 2 ст. л. коньяку;
- 2−3 пакетики ванільного цукру;
- 1 ч. л. солі;
- 200 г. родзинок.
Приготування:
- Яйця ретельно змішайте з цукром, злегка збийте їх вінчиком, але не надто сильно.
- Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно розм'якло. Розчиніть вершкове масло в теплому молоці з дріжджами.
- Змішайте яєчну масу з молочною та залишіть в теплому місці на 8−12 годин.
- Через відведені години додаємо до тіста сіль, розпарені родзинки, ванільний цукор, коньяк та близько 2,5 кілограмів просіяного борошна. Змочивши руки в рослинній олії, замісіть тісно. За консистенцією воно має бути м'яким, еластичним та в'язким, але не збитим.
- Залишіть тісто на 60−90 хвилин відпочити та підрости вдвічі.
- Розкладіть готове тісто у заздалегідь підготовані форми для випікання. Заповніть їх на 1/3 та залиште тісто трішки піднятися. Змастіть все жовтками.
- Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте пасочки протягом 30 — 40 хвилин.
Смачного!