Передплата 2025 «Добра кухня»

Хочете вразити гостей Великодньої трапези? Пригостіть м’ясною паскою!

Вперше в Україні кулінари пішли на сміливий крок — виготовили м’ясну паску, декоровану сухофруктами

Фото авторки
Фото авторки

Цього року в Україні започаткували сміливу пасхальну новинку — м’ясну паску з сухофруктами: декоровану курагою, родзинками та дегідрованими часниковими пластівцями. Оригінальна новинка набирає популярності, її вважають сміливим кулінарним експериментом року. Вона — найбільш обговорювана новинка пасхального сезону 2025 року в соцмережах.

Паска виготовлена із шматочків свинячої шинки, шматочків курячого філе та нежирного фаршу свинини. Нотки солодких фруктів виробу додають шматочки кураги та родзинок. У рецептурі також молоко, масло та спеції. За таку м’ясну паску вагою 650 грамів треба викласти з гаманця 160 гривень.

Фото компанії «Галицька Свіжина»
Фото компанії «Галицька Свіжина»

Попит на новинку високий. Є і критики. Мовляв, паска — це обрядовий святковий хліб і потрібно дотримуватися традицій.

«М‘ясну паску наші технологи розробляли і випробовували ще за пів року до Великодніх свят, — каже для „ВЗ“ маркетинг-директор Наталія Павлів. — Ми відстежували ситуацію на ринку, бо кулінарія — творчий процес. Після цього виріб оцінювала дегустаційна комісія».

Не м’ясними пасками єдиними. Мережа продуктових супермаркетів закликає покласти в кошик верхівку від паски.
Не м’ясними пасками єдиними. Мережа продуктових супермаркетів закликає покласти в кошик верхівку від паски.