Хочете вразити гостей Великодньої трапези? Пригостіть м’ясною паскою!
Вперше в Україні кулінари пішли на сміливий крок — виготовили м’ясну паску, декоровану сухофруктами
:format(webp)/wz.lviv.ua/images/news/_cover/531202/paska.jpg)
Цього року в Україні започаткували сміливу пасхальну новинку — м’ясну паску з сухофруктами: декоровану курагою, родзинками та дегідрованими часниковими пластівцями. Оригінальна новинка набирає популярності, її вважають сміливим кулінарним експериментом року. Вона — найбільш обговорювана новинка пасхального сезону 2025 року в соцмережах.
Паска виготовлена із шматочків свинячої шинки, шматочків курячого філе та нежирного фаршу свинини. Нотки солодких фруктів виробу додають шматочки кураги та родзинок. У рецептурі також молоко, масло та спеції. За таку м’ясну паску вагою 650 грамів треба викласти з гаманця 160 гривень.
/wz.lviv.ua/images/news/2025/04/%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B02.jpg)
Попит на новинку високий. Є і критики. Мовляв, паска — це обрядовий святковий хліб і потрібно дотримуватися традицій.
«М‘ясну паску наші технологи розробляли і випробовували ще за пів року до Великодніх свят, — каже для „ВЗ“ маркетинг-директор Наталія Павлів. — Ми відстежували ситуацію на ринку, бо кулінарія — творчий процес. Після цього виріб оцінювала дегустаційна комісія».
/wz.lviv.ua/images/news/2025/04/%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B03.jpg)