Передплата 2025 «Добра кухня»

Як зварити ідеальну манку: секрети приготування

  • 06.04.2021, 20:15
  • 11.4K

Рецепт манної каші загалом простий, але щоб вийшла ніжна страва без грудочок, кулінари часто вдаються до деяких хитрощів

Про це розповідає УНІАН.

Слід, зокрема, дотримуватися пропорції продуктів — від цього залежить, буде каша занадто рідкою або занадто густою. Так, аби вона вийшла середньої густоти, на літр молока (або суміші молока і води) треба взяти 6 столових ложок манної крупи. Тобто якщо любите рідку манну кашу, то слід узяти крупи менше, і навпаки.

Додавати манку в молоко рекомендується вже після того, як воно закипіло. Засипати крупу потрібно повільно, постійно помішуючи.

Інгредієнти

  • Молоко — 200 мл.;
  • Манна крупа — 1 ст. л. з гіркою;
  • Сіль — дрібка;
  • Цукор — за смаком;
  • Вершкове масло — за смаком.

Приготування

  1. Варто взяти каструлю з товстим дном, промити ємність холодною водою. Влити у неї молоко й довести його до кипіння.
  2. Додати у молоко сіль та цукор за смаком. Тонкою цівкою всипати манну крупу, не припиняючи помішувати, щоб уникнути утворення грудочок.
  3. Варити приблизно 5 хвилин до повного розбухання крупи.
  4. У готову манну кашу додати масло й добре перемішати до більш повітряної консистенції. За бажанням подавати можна, наприклад, зі свіжими ягодами.

Інгредієнти

  • Молоко — 350 мл.;
  • Вода — 150 мл.;
  • Манної крупи — 3 ст. л.;
  • Цукор — 1 ст. л.;
  • Сіль — дрібка;
  • Вершкове масло — за смаком.

Приготування

  1. Влити у каструлю молоко та воду, довести до кипіння.
  2. Зменшити вогонь, розмішати рідину ложкою по колу, щоб вийшла воронка. Продовжуючи так розмішувати, повільно всипати манку в рідину.
  3. Додати сіль та цукор, а далі варити кашу на слабкому вогні, постійно помішуючи.
  4. Заправити готову кашу маслом. За бажанням можна додати дрібку кориці або ваніліну — це додасть манці особливого аромату.

Смачного!