Як зварити ідеальну манку: секрети приготування
- 06.04.2021, 20:15
- 11.4K
Рецепт манної каші загалом простий, але щоб вийшла ніжна страва без грудочок, кулінари часто вдаються до деяких хитрощів
Про це розповідає УНІАН.
Слід, зокрема, дотримуватися пропорції продуктів — від цього залежить, буде каша занадто рідкою або занадто густою. Так, аби вона вийшла середньої густоти, на літр молока (або суміші молока і води) треба взяти 6 столових ложок манної крупи. Тобто якщо любите рідку манну кашу, то слід узяти крупи менше, і навпаки.
Додавати манку в молоко рекомендується вже після того, як воно закипіло. Засипати крупу потрібно повільно, постійно помішуючи.
Інгредієнти
- Молоко — 200 мл.;
- Манна крупа — 1 ст. л. з гіркою;
- Сіль — дрібка;
- Цукор — за смаком;
- Вершкове масло — за смаком.
Приготування
- Варто взяти каструлю з товстим дном, промити ємність холодною водою. Влити у неї молоко й довести його до кипіння.
- Додати у молоко сіль та цукор за смаком. Тонкою цівкою всипати манну крупу, не припиняючи помішувати, щоб уникнути утворення грудочок.
- Варити приблизно 5 хвилин до повного розбухання крупи.
- У готову манну кашу додати масло й добре перемішати до більш повітряної консистенції. За бажанням подавати можна, наприклад, зі свіжими ягодами.
Інгредієнти
- Молоко — 350 мл.;
- Вода — 150 мл.;
- Манної крупи — 3 ст. л.;
- Цукор — 1 ст. л.;
- Сіль — дрібка;
- Вершкове масло — за смаком.
Приготування
- Влити у каструлю молоко та воду, довести до кипіння.
- Зменшити вогонь, розмішати рідину ложкою по колу, щоб вийшла воронка. Продовжуючи так розмішувати, повільно всипати манку в рідину.
- Додати сіль та цукор, а далі варити кашу на слабкому вогні, постійно помішуючи.
- Заправити готову кашу маслом. За бажанням можна додати дрібку кориці або ваніліну — це додасть манці особливого аромату.
Смачного!