Передплата 2024 «Добрий господар»

Арештований у Криму "агент" виявився журналістом Радіо Свободи

  • 17.03.2021, 08:55
  • 581

Затриманий ФСБ у Криму "український агент" Владислав Єсипенко виявився журналістом-фрілансером Радіо Свобода (проєкт Крим.Реалії)

Про це повідомляють Крим.Реалії.

Як пише видання, президент Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Джеймі Флай засудив затримання й арешт в анексованому Криму фрілансера Владислава Єсипенка.

«У той час, коли Кремль застосовує переслідування і залякування проти будь-якого можливого альтернативного голосу в анексованому Росією Криму, нещодавнє затримання Владислава Єсипенка, фрілансера української служби Радіо Свобода, викликає тривогу. Єсипенка слід негайно звільнити, щоб він міг повернутися до родини», — наголосив Флай.

Читайте також: У Криму затримали учасників акції до дня народження Шевченка

16 березня на сайті Центру громадських зв'язків ФСБ було опубліковане повідомлення про затримання Єсипенка, який нібито займався збором інформації «в інтересах спецслужб України».

Окупанти стверджують, що Єсипенко займався, зокрема, фото- і відеозйомкою об'єктів масового перебування людей на території Криму. Під час обстеження автомобіля затриманого Владислава Єсипенка нібито був вилучений предмет «із зовнішніми ознаками саморобного вибухового пристрою». У відношенні Єсипенка порушили кримінальну справу.

У Службі зовнішньої розвідки України назвали затримання Єсипенка фоном, який ФСБ створює для «святкування» роковин окупації Криму.

Схожі новини