Передплата 2024 «Добра кухня»

Найдорожча у світі їжа: у мережі оприлюднили список продуктів

  • 12.03.2021, 20:45
  • 2 302

Ікра, трюфелі та витримані сири - це ті дорогі страви, які вже всім відомі. Тому деякі виробники вирішили шокувати

Ресурс TipsUndTricks зібрав список з десяти продуктів, які продають за шалено високими цінами.

1. Молоко Накадзава.

Літр молока Накадзава коштує близько 50 євро. У супермаркеті ви можете купити близько 30 літрів звичайного молока за тією ж ціною. Але молоко Накадзава — це не просто молоко. Його отримують від японської корови, яку доять тільки раз в тиждень у чітко заплановану годину. Регулярність сприяє тому, що у молоці утворюється більше гормону мелатоніну, який знижує стрес.

2. Устриці Coffin Bay King

Найдорожчі устриці в світі вирощуються на устричній фермі на півдні Австралії. Устриці Coffin Bay King ростуть приблизно сім років, і вони величезні! Часто їх вага досягає більше кілограма. Вони мають неповторний смак, а м'ясо щільне і соковите. Ці особливі устриці коштують майже 60 євро.

3. Вагю

Вагю — це особливий шматок м'яса з багатим смаком і супергладкою текстурою. Є навіть обіди Wagyu, де лише м'ясо. Вагю буває різних класифікацій — від, А до С. Кілограм вагю з найвищим рейтингом (А) коштує приблизно 170 євро.

4. Матча

Матча — це зелений чай з Японії, який можна знайти в різних цінових діапазонах. Та чому ціна різниться? Дешевий матчу — це часто просто порошок, який використовують як харчовий барвник для тортів або морозива. Що зеленіша матча, то кращі його якість і смак. Пів кілограма церемоніального чаю Ceremonial Matcha коштує майже 200 євро.

5. Шоколад To'ak

Це найдорожчі плитки шоколаду в світі. Чому? Тому що шоколад To'ak складається з 73% чистого какао. Його виробляють в Еквадорі. Шоколад витримують у старих бочках для коньяку і віскі, що надає йому особливого смаку, який не можна порівняти з іншим шоколадом.

6. Ваніль

Можливо, це не те, що ви очікували побачити в цьому списку, але ваніль — найдорожча спеція в світі. Вирощування і збір ванілі з Мадагаскару — дуже складний і тривалий процес. Звідси і висока ціна — приблизно 300 євро за кілограм. Ваніль сушать протягом декількох місяців після збору врожаю, а весь виробничий процес триває майже рік. Тільки так можна отримати ваніль найвищої якості.

7. Мед манука

Це більше схоже на диво-їжу, адже мед з куща манука, як говорять, здатний вилікувати все: від ангіни до бактеріальних вірусів. Кущі ростуть тільки в Новій Зеландії та Австралії. Тому він й унікальний. Баночка цього меду коштує 400 євро. Однак потрібно бути дуже обачними, адже його часто підробляють.

8. Картопля La Bonnotte.

Ще один дивовижний продукт в списку — картопля. Бренд La Bonnotte продає одні з найдорожчих продуктів в світі. Французька картопля росте тільки в мінеральній зелені невеликого острова, і сезон збору триває лише один тиждень на рік. Ця особлива картопля іноді продається за ціною понад 400 євро за кілограм.

9. Ослиний сир

Так, ви правильно прочитали — сир з ослиного молока. Цей вершковий, копчений і білий сир — справжні ласощі. Сир виготовляють в Сибіру. Його непросто приготувати. Аби зробити 1 кг сиру, потрібно 25 літрів молока. Тому він і коштує 1000 євро за кілограм. Його не можна купити в місцевій сирній крамниці. Сир виготовляють лише на замовлення.

10. Кавун денсуке

Цей кавун росте в Японії, і є одним з найдорожчих фруктів в світі. У кавуна чорна шкірка. Врожай на рік — всього кілька тисяч штук. Кавун Densuke в 2008 році продали за рекордною ціною … 6000 євро!

Читайте також: Джерело кальцію та гарного настрою: що приготувати з домашнього сиру

Схожі новини