Передплата 2024 «Добра кухня»

Черкащанка вивела нову породу котів: чим особливі?

  • 06.03.2021, 08:55
  • 1 366

Ірина Мерзленко майже тридцять років захоплюється розведенням рідкісних порід котів

Ірина витратила шість років, аби отримати чорних котиків з блакитними очима, повідомляє GreenPost.

«Завжди очікуєш кошенят, дивишся, які вони будуть, на кого схожі — на тата, маму чи взагалі на сусіда. Це затягує: хто хоча б раз спробував доглядати за кошенятами, годував їх, грався, дивитися, як вони ростуть — знає, про що йде мова.

Я повинна була дослідити цей ген, я перша почала з ним працювати у світі і досконально його вивчила. Я знаю всі тонкощі", — коментує Ірина.

За словами Ірини Мерзленко, коти породи «топаз» мають звичайну зовнішність, у неї вони виключно чорного кольору. Їхньою особливістю є домінантний ген блакитних очей.

За словами Ірини, в природі існує тільки дві породи котів з блакитними очима: це сіамські коти і білі, вони бувають з блакитними очима і гетерохромією (різними очима).

«Я дуже допитлива, вивчала літературу, інтернет-ресурси і знайшла таку породу як „охос озулес“. На фото була руда кішка з блакитними очима, і я загорілася знайти такий ген, і я знайшла», — розповідає про власний експеримент жінка.

Читайте також: У Британії кіт-екстремал затримав швидкісний поїзд на 2,5 години

Зі слів черкащанки коти люблять сир, яйця, хліб, їдять сирі курячі голови, кісточки, м’ясо, сухий корм. Можуть забрати у господарки оладки, овочі варені, моркву люблять, але це не основне харчування, це як додаток.

За характером коти-«топаз» є контактними, грайливими і легко товаришують з іншими домашніми улюбленцями.

«Вони швидкі, допитливі, скрізь сунуть свій носик, за всім спостерігають. Вони не бояться собак, ласкаві і грайливі. Характер у них жвавий, вони не флегматики, не боягузи. Добре ладнають з дітьми», — додає Ірина.

Схожі новини