Як харчуватися хворим на коронавірус: поради дієтолога
- 06.03.2021, 20:15
- 19.8K
Дієтолог розповіла, з яких продуктів повинен складатися раціон під час COVID-19
Дієтолог Тіана Фіалкова розповіла, що пити і їсти під час гострого періоду коронавірусу. Своїми порадами вона поділилася на сторінці в Instagram.
Пити якомога більше тепло-гарячої води. Рекомендую з лимонним соком, медом і імбиром. Вона найкраще розріджує кров. Але ви можете урізноманітнити воду, зробивши з неї журавлинний або обліпиховий морс (можна подрібнити ягоду з водою у блендері).
З їжі віддавати перевагу: ягодам (особливо диким), фруктам, зелені, сирим овочам, смузі, будь-яким фруктово-овочевим сокам, термообробленим овочам, меду.
Уникати: кавових напоїв і всього, що містить кофеїн, тваринних і рослинних жирів (масла насамперед, але горіхів і насіння теж), тваринних продуктів (м'яса, риби, морепродуктів, цукру, яєць, всіх молочних продуктів), хліба і всього борошняного, круп, солі.
Корисно вживати селеровий фреш. Можна у великих кількостях, навіть до 0.5 л. Має хороший противірусної ефект. Краще вранці натщесерце, але можна і протягом дня.
Читайте також: Список продуктів, багатих на вітаміни: що потрібно ввести в раціон
Можна пити трав'яні чаї для різноманітності: м'ятно-мелісовий, ромашковий та інші. Але ефективніше буде розріджувати кров саме тепло-гаряча лимонно-медова вода.
Можна також пити хлорофіл з водою або воду з вітаміном С.
З трав можуть допомогти: солодка, меліса, гінкго білоба, ехінацея, шипшина, оман, мумійо, ісландський мох.