Передплата 2024 «Добрий господар»

Чи справді пивний живіт росте від пива?

Пивний живіт – повсякденна назва чоловічого абдомінального ожиріння, що асоціюється з непомірним вживанням пива

Звідки береться пивний живіт? Надли­шок будь-яких калорій, через алкоголь чи со­лодощі, чи просто пере­їдання, може призвести до зростання жиру на жи­воті. Оскільки пиво може містити більше 150 ккал, з його частим вживанням добовий калораж (а ра­зом з ним і живіт) може істотно зрости.

Чому чоловіки схильні набирати вагу за рахунок живота? У кожному конкретно­му випадку йдеться про генетику, але загалом жіноча фігура частіше накопичує жир на руках, стегнах і сідницях, а та­кож на животі. А чоловіки схильні запасати більше жиру саме в ділянці жи­вота. Чим старші і чоло­віки, і жінки, тим вищі у них шанси набрати вагу саме за рахунок живота.

Яка шкода від пив­ного живота? Вона пов’язана з підвищеним ризиком різних проблем зі здоров’ям, включаючи діабет 2-го типу, гіпер­тонію, серцеві захворю­вання, високий рівень холестерину, еректиль­ну дисфункцію, жирову хворобу печінки, мета­болічний синдром і вищу смертність.

Чому живіт стає твердим? Людина з дуже щільним пивним животом має ще більші проблеми зі здоров’ям, бо зазвичай це спричи­нено великим накопи­ченням вісцерального жиру. Це жир, який є в са­мих органах і між ними. Як його позбутися? Ча­рівного засобу не існує: для цього доведеться схуднути загалом. Роз­ставання з зайвими кіло вимагає правильного харчування у поєднанні з регулярною фізичною активністю, щоб утво­рився дефіцит калорій. Пити менше пива (і ви­бирати менш калорійне) — перший крок на шляху до цього.

Схожі новини