Передплата 2024 «Добра кухня»

Підприємці Львівщини планують у понеділок перекрити усі міжнародні траси області

  • 08.11.2020, 12:11
  • 1 158

9 листопада учасники Всеукраїнського руху підприємців #SaveФОП перекриють усі міжнародні траси на Львівщині

Про це є повідомлення на сторінці руху #SaveФОП у Фейсбуці.

Акцію протесту мікропідприємці організовують у відповідь на невиконання урядом їхніх вимог.

Підприємці вимагають, щоб парламент скасував законопроєкти № 385 031 і № 385 032, які запровадять повну фіскалізацію малого бізнесу. Натомість ФОПи наполягають, щоб влада до 21 листопада ухвалила альтернативні законопроєкти №№ 3853−1 (2), 3993 за основу і в цілому, які зареєстровані у парламенті.

Законопроєкти, прийняття яких вимагають підприємці, зокрема скасовують норми про обов'язкові реєстратори розрахункових операцій для дрібного бізнесу. Якщо дрібний бізнес не почують, то уже з 2021 усі ФОПи, які продають товари та послуги, зобов'язані будуть застосовувати РРО, а за найменші помилки у звітності чи перебої з Інтернетом їм загрожують драконівські штрафи.

Як відомо, Верховна Рада не проголосувала за відтермінування касових апаратів для ФОП.

Вимоги підприємців:

Терміновий розгляд та ухвалення законопроєктів № 3993 та №№ 3853−1(2) (розроблені з урахуванням законопроектів №№ 2644, 2645).

  1. Утворення при Президентові України, постійного консультативно-дорадчого органу, що буде опікуватися розвитком мікропідприємництва в Україні. Цей орган повинен бути створений на паритетних засадах, участі в ньому представників влади та представників мікропідприємництва.
  2. Всі зміни до законодавства, що стосуються умов ведення діяльності мікропідприємництва, повинні вноситись виключно після їх обговорення з представниками мікробізнесу та ґрунтовного прогнозування їхніх наслідків. Головним критерієм реформ в Україні має стати зменшення втручання чиновників у господарську діяльність.
  3. Проведення реформи Державної податкової та Державної митної служб України відповідно до стандартів ЄС для забезпечення прозорих та простих процедур стягнення податків, розмитнення товарів, яка передбачає усунення будь-яких проявів корупції.
  4. Запровадження мораторію на перевірки мікробізнесу, усіма перевірчими органами, до завершення реформи Державної податкової та Державної митної служб України у відповідності до стандартів ЄС.
  5. Запровадження мораторію на усі види перевірок, усіма перевірчими органами, до моменту зняття обмежень запроваджених законодавчою та виконавчою владою, під час наявної загрози епідемії коронавірусної інфекції в Україні, дії надзвичайного стану чи карантину.
  6. Приймати зважені рішення, стосовно карантину, в умовах ймовірної загрози епідемії коронавірусної інфекції в Україні (COVID-19) та вжити усіх заходів, для дотримання конституційних прав та свобод і не допустити обмеження діяльності малого та мікробізнесу, забезпечивши рівні можливості для всього бізнесу без виключень.

Схожі новини