Передплата 2024 «Добра кухня»

"Кернес втратив здатність говорити після інсульту", - Родзинський

  • 09.10.2020, 11:35
  • 7 255

Громадський діяч звернувся до міськради з проханням, щоб вони оприлюднили правдиву інформацію про стан здоров'я міського голови

Громадський діяч і адвокат Анатолій Родзинський стверджує, що у мера Харкова і кандидата на посаду міського голови Геннадія Кернеса стався інсульт, унаслідок якого він втратив здатність говорити. Про це юрист повідомив у четвер, 8 жовтня, на брифінгу біля Харківської міськради, передає Комментарии.ua.

«За абсолютно достовірною інформацією з німецької клініки Charite, в якій наразі лікується мер Харкова Геннадій Кернес, наслідком перенесеного їм інсульту є втрата мови. Тобто мер Харкова Геннадій Кернес не в змозі говорити. Чи зміниться ця ситуація в майбутньому — не може передбачити ніхто: ні лікарі, ні будь-хто інший «, — зазначив Родзинський.

На думку юриста, оточення Кернеса приховує правду про стан здоров'я мера, прикриваючись тим, що в клініці Charite заборонено використання гаджетів. Водночас в інтернеті можна виявити безліч фотографій російського опозиціонера Олексія Навального з палати берлінської клініки.

«Сьогодні я вирішив звернутися до Харківської міськради, щоб вони розповіли правду про стан здоров'я мера. Більш ніж три тижні про Кернеса немає ніяких достовірних фактів. Сім'я мера і його друзі дитинства викладають у соціальні мережі інформацію про те, що з мером все гаразд, про те, що в клініці Charite неможливо сфотографувати або зняти відео. Але це все неправда «, — зазначив адвокат.

Читайте також: Шалені гроші: Кернес розкрив вартість свого лікування у Німеччині

Як стверджує Родзинський, оточення Кернеса — а саме віце-мер Ігор Терехов, секретар міської ради Олександр Новак, директор КП «Ритуал» Євген Журавльов і друг дитинства Павло Фукс — скористалося станом здоров'я мера, щоб «отримати контрольний пакет управління в місті — монобільшість у міській раді «, — заявив Родзинський.

Адвокат стверджує: від харків'ян хочуть приховати правду про те, що Кернес вже не в змозі керувати містом. Відповідно, харків'яни, не знаючи цього, будуть голосувати за мера і партію, яка називається іменем мера — блок Кернеса «Успішний Харків». Крім того, на думку громадського діяча, вищезгадані соратники Кернеса скористалися його відсутністю, щоб «здійснювати різні корупційні дії, прикриваючись мером».

Громадський діяч також підкреслив: якщо Кернес переможе на виборах і не зможе керувати Харковом у зв`язку зі станом здоров'я, результати таких виборів неможливо буде оскаржити.

«Саме на це і розраховує оточення мера, яке планує таким чином відправити мера лікуватися в Німеччину, Ізраїль, в «Національ», аби потім самим безпосередньо керувати Харковом «, — запевнив Родзинський.

Раніше повідомлялося, що в Харкові міська виборча комісія зареєструвала всіх кандидатів в депутати міської ради від «Блоку Кернеса — Успішний Харків».

Схожі новини