Передплата 2024 «Добрий господар»

"Подарував Путін": одіозний блогер Шарій володіє іспанською віллою за мільйон євро

  • 08.07.2020, 10:15
  • 1 008

Скандальний блогер Анатолій Шарій близько року володіє віллою вартістю близько мільйона євро у мальовничому каталонському містечку Рода-де-Бара

Як повідомляє видання Слідство.Інфо, у серпні 2019 року Шарій став власником будинку площею 230 квадратних метрів на березі моря в Іспанії.

Як свідчить іспанський майновий реєстр будинок складається з основного житлового поверху на 161 кв. м та підвального приміщення на 69 кв.м. Навколо будинку є сад площею у 5,2 сотки. Також у документах вказано, що відразу за земельною ділянкою — пляж.

Утім, Шарій своїх статків і майна не декларує, а на питання журналістів про походження іспанської нерухомості блогер не відповів.

Сервіс Google Maps дозволяє довідатися про іспанське помешкання Анатолія Шарія більше. Дійсно, вілла розташована на так званій першій лінії — від пляжу її відділяє лише смуга зелених насаджень. На самій території вілли є басейн та невеликий сад із кущів, хвойних та пальмових дерев.

Щоправда, з появою українського власника вілла та територія довкола неї помітно змінилися. Актуальні фотографії будинку, які є в розпорядженні «Слідства.Інфо», показують, що замість декоративної огорожі з кущів нові власники звели майже двометровий паркан. Можливо, через побоювання, що на територію вілли може хтось пролізти, довелось позбутися величезного дерева: ще у травні 2019-го воно, відповідно до зображення з Google Maps, височіло над віллою.

Також на огорожі можна побачити попереджувальні знаки про охорону та відеоспостереження, а вікна з боку вулиці тепер заґратовано — навіть на другому поверсі.

Із іспанського документу незрозуміло, як саме Анатолій Шарій став власником вілли: купив чи отримав на якихось інших умовах. Також не вказано ціну об’єкту.

Місцеві сайти нерухомості пропонують схожі за розміром та розташуванням будинки у Рода-де-Барі за ціною в кілька сотень тисяч євро. Щоправда, будинків на першій лінії у відкритому продажі немає. Найближча зі знайдених до моря вілла (в оголошенні вказано, що до моря від неї 70 метрів) — втім, із більшими будинком та садом — коштує 950 тисяч євро.

Ще один будинок подібного розміру зі схожим на вигляд басейном, однак трохи більшим садом та подалі від моря, продають за 1.000.000 євро.

«З цього оголошення видно, що спочатку за віллу хотіли 1.260.000 — але, вочевидь, спричинена коронавірусом криза змушує продавців знижувати ціни на елітну нерухомість. Ціни, зазначені на сайтах нерухомості, та ексклюзивне розташування будинку Анатолія Шарія на першій лінії дозволяють нам припустити, що ціна на таку віллу на момент продажу рік тому складала близько мільйона євро», — пише «Слідство.Інфо».

Читайте також: Верховний суд дозволив називати проросійського блогера Шарія «кремлівським проєктом»

Зазначається, що «Слідство.Інфо» звернулося по коментар до Анатолія Шарія. Однак на момент виходу матеріалу відповіді не отримало. У коментарі виданню «Страна» Шарій підтвердив, що дана вілла дійсно належить йому. За його словами, коштує вона 3 мільйони, а не один.

Також Шарій зазначив, що на території є басейн з морською водою, а в будинку — предмети мистецтва.

«Зараз вілла трохи нежитлова, там живе загалом озброєна охорона», — зазначив скандальний блогер і додав, що це «не єдиний об'єкт нерухомості такого плану» у його власності.

Нагадаємо, Анатолія Шарія раніше викликали на допит в Державну фіскальну службу у справі про відмивання грошей, в якості свідка.

Схожі новини