Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сьогодні у Львові урочисто відкрили мурал, присвячений відомому співакові та захисникові України Василю Сліпаку

У талановитого митця не лише гвинтівка, а й мистецтво були за зброю

На вулиці Дорошенка, 9, відкрили мурал, присвячений всесвітньо відомому українському оперному співаку, солісту Паризької національної опери, волонтеру, учаснику Революції Гідності та бойових дій на Сході України Василю Сліпаку. Саме у цей день, 29 червня, чотири роки тому Герой загинув на війні. Під час відкриття муралу виступили міський голова Львова Андрій Садовий та брат Героя Орест Сліпак.

На муралі Василя Сліпака зображено двобічно, наче пазл: як Героя після того, як він пішов на війну, і як високомистецьку особистість, оперного співака, у якого не тільки гвинтівка, але й мистецтво були за зброю. Над муралом працювала група талановитих художників: Святослав Владика, Максим Шиманський, Анастасія Руднєва, Валентин Гричишов, Наталія Пальчинська, Микола Куцик, Ольга Дмитрук, Глафіра Щербак та група «Sacred Universe». Мурал називається «Наш Сліпак — вічний міф», і це не випадково, адже на війні у нього був позивний «Міф».

Під час урочистого відкриття муралу виступили солісти Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударик», вихованцем якої був Василь Сліпак.

Дмитро Кацал
Дмитро Кацал

«Для нас також честь мати такий запис у біографії, що вихованцем нашої капели був Василь Сліпак. Він був вихованцем старшої гільдії нашої капели. Я одноліток Василя. Від батьків Василя до нас в руки потрапила ця українська традиція, яку нам наказали розвивати і берегти — бути талановитими, красивими, співати і дуже голосно співати. Яку б ми пісню не співали, ми можемо порахувати безліч варіантів, як ця пісня звучала, коли ми співали її з Василем», — сказав директор хорової капели «Дударик» Дмитро Кацал.

Фото пресслужби Львівської міської ради

Схожі новини