Передплата 2024 ВЗ

Аналітики визначили, хто з публічних людей найбільше впливає на українську молодь

  • 08.05.2020, 17:55
  • 1 232

Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) разом з аналітиками системи моніторингу соціальних медіа дослідили, хто з публічних людей впливає на українську молодь (14-35 років) у соціальних мережах

Дослідження опублікувала пресслужба IREX, передає Hromadske.

Аналітики вивчили профілі відомих людей у Facebook, Instagram, YouTube та VKontakte. Водночас їхній вплив на молодь визначали виключно за Facebook.

За основними темами, такими як питання національної ідентичності, соціальні та економічні можливості та громадська активність, досліджували профілі з найбільшою кількістю підписників.

Так, аналітики визначили, що найбільш впливовими на молодь у соціальних мережах є колишня міністерка охорони здоров’я України Уляна Супрун, журналістка та телеведуча Яніна Соколова і шоумен та телеведучий Сергій Притула.

Читайте також: Депресія, тривожність, паніка: соціологи з'ясували, у якому стані зараз перебувають українці

Якщо до Супрун дослухаються загалом по Україні, то Соколова має найбільший вплив у центральних регіонах, а Притула — у центральних та західних.

Також у топ-10 «впливових» увійшли акаунти колишнього парламентаря Борислава Берези, ветерана та блогера Валерія Ананьєва, колишнього політв’язня та режисера Олега Сенцова, письменниці Оксани Забужко, журналіста та телеведучого Сергія Іванова, співака та народного депутата Святослава Вакарчука й блогера Анатолія Шарія.

Схожі новини