Передплата 2024 ВЗ

"Тоталітарний режим?": полісмени прийшли до військової волонтерки через критику влади

  • 06.05.2020, 18:55
  • 1 163

Правоохоронці Маріуполя Донецької області зайнялися волонтеркою Галиною Одноріг через пост у соцмережі з критикою "слуг народу"

Про зустріч з дільничим військова волонтера, більш відома в мережі як «Маша Українська», написала на своїй сторінці в Facebook. Вона повідомила, що з неї «зробили провокатора», передає OBOZREVATEL.

«Ось я і „дочекалася“, вже і з мене зробили „провокатора“. Сьогодні зустрілася з дільничним і він мені показав запит, який на нього надійшов, і щоб я дала пояснення… Це щодо мого посту в Фейсбуці, який я написала в лютому, коли „слуги“ потрапили в лікарню. Вони назвали його критикою державних органів і діями, схожими на провокації», — написала Одноріг.

Волонтерка вважає, що таким чином за ґратами дуже скоро опиняться всі, хто незадоволений цією владою і відкрито висловлює свою позицію в соцмережах.

Читайте також: «Цар і бог»: колишній колега розповів про диктатуру Зеленського

«Може я щось пропустила і у нас вже ввели тоталітарний режим, де забороняється критикувати владу? Я від своїх слів і своєї позиції ніколи не відмовлялася. Мене в 2014 орки не злякали, коли я встала на захист України, як військовий волонтер, і тим більше сьогоднішня влада мене не злякає своїми допитами!» — написала Галина.

В «аналітичній довідці», яку показав Галині поліцейський, був скріншот її поста в Facebоok

Волонтерка розповіла, що спочатку дільничний їй подзвонив і сказав, що потрібно зустрітися, взяти у неї показання через публікацію про «слуг».

«Дільничний сказав, що з Центрального відділу поліції йому прийшов папір, але він не розуміє, чому він повинен цим займатися. А свідчення потрібно дати з приводу якоїсь статті про «слуг народу». Потім показав роздруківку (аналітичну записку — прим.), в якій я побачила скріншот мого старого поста в Facebook «, — пояснила вона.

«Я просто в шоці! Поговорила з поліцейським і у мене просто виступили сльози. Звинувачувати мене в тому, що я провокатор? Дожилася! Скільки ми ловили реальних провокаторів зі стрічками, на те ж 9 травня, шість років воювали за Україну, а в підсумку таке почула!» — додала вона.

Одноріг також сказала, що ніяких показань давати не буде до консультації з юристами.

Схожі новини