Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

По той бік пандемії: вчені спрогнозували, яким стане життя після карантину

  • 15.04.2020, 18:55
  • 1 242

Одноразовий карантин не зупинить поширення коронавірусної інфекції у світі, а соціальна дистанція буде потрібна включно до 2022 року, аби запобігти переповненню лікарень

Про це йдеться у результатах дослідження групи гарвардських науковців, передає УНІАН із посиланням на Science alert.

Дослідження траєкторії поширення вірусу розпочалися, коли кількість інфікувань цією недугою у США досягнув піку і продовжилися на тлі розмов про послаблення карантину урядами.

Згідно з даними комп’ютерного моделювання, вірус може стати сезонним з вищим зараженням у холодні місяці. Але багато залишається невідомими, зокрема — імунітет, надбаний вже вилікуваними пацієнтами.

Читайте також: Українці мають більше шансів побороти COVID-19: інфекціоніст приголомшив заявою

Поки соціальну дистанцію вчені розглядають як вихід для запобігання поширення коронавірусу через відсутність ліків. Продовження й інтенсивність карантину можуть послабитися у разі винайдення вакцини.

Проте, у випадку відсутності лікування, дистанціювання громадян дало б час медикам впоратися з наступним спалахом пандемії. Водночас автори дослідження зауважують, що соціальна дистанція «без перепочинку» може зашкодити демографії.

Науковці визнали, що основним недоліком їхньої моделі є фактичне незнання імунітету раніше інфікованої людини і як довго він захищатиме такого пацієнта. За найоптимістичнішим сценарієм, такий імунітет буде захищати людину до року.

Схожі новини