Передплата 2024 «Добра кухня»

Чергові ротації: Зеленський звільнив заступників голови СБУ

  • 14.03.2020, 09:35
  • 714

Президент України Володимир Зеленський звільнив Олександра Карпенка та Дмитра Нескромного з посад заступників голови Служби безпеки України Івана Баканова

Про це йдеться в указах глави держави, опублікованих на сайті президента, повідомляє НВ.

Згідно з указами (№ 82 та № 84) президент звільнив заступників голови СБУ. Карпенко займав пост заступника голови СБУ з липня 2019 року. Нескромний був призначений першим заступником голови СБУ Баканова та начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю у листопаді минулого року.

На місце Нескромного Зеленський призначив Василя Малюка (указ № 86). Тепер він стане першим заступником Баканова. Також президент призначив (указ № 85) Володимира Краснянського начальником Управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області. Перед цим він був тимчасово виконувачем обов’язків начальника цього управління.

Указу про призначення заступника голови СБУ замість Карпенка поки що немає.

Окрім цього, Зеленський звільнив Володимира Кіптенка із посади начальника Департаменту господарського забезпечення Служби безпеки України (указ № 83). Цей пост він займав ще від часів Віктора Януковича.

Схожі новини