Передплата 2024 ВЗ

Я жодних заяв не писав,- Гончарук прокоментував чутки про відставку

  • 02.03.2020, 12:28
  • 776

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що наразі жодної заяви про свою ймовірну відставку не писав.

Про це він повідомив на брифінгу передає Українська правда.

«Я жодних заяв станом на цю хвилину не писав. Також багато знаю і чув, очевидно, що у нас будуть з цього приводу консультації з президентом і парламентом. Станом на сьогодні (2 березня — ред.) я більше нічого коментувати не хочу», — заявив Гончарук.

Також він на брифінгу розповів, що Україна добре завершила зимовий сезон.

Крім того, прем’єр говорив про користь медичної реформи.

Нагадаємо, 4 березня відбудеться позачергове засідання Верховної Ради, яка розглядатиме «питання про Кабінет міністрів України та про діяльність МВС України, СБУ, ДБР, НАБУ, Офісу Генпрокурора у сфері подолання корупції в Україні і зміцнення правопорядку».

Парламент може замінити очільника уряду та призначити 4 нових міністрів.

Олексія Гончарука призначили прем’єр-міністром 29 серпня 2019 року.

У кінці зими з'явилися чутки, що президент Володимир Зеленський розглядає кандидатуру бізнесмена і колишнього політика Сергія Тігіпка на пост прем'єр-міністра.

Пізніше голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія запевнив, що Тігіпка не призначатимуть очільником Кабміну.

Бізнесмен підпадає під закон про люстрацію як віцепрем’єр в уряді Миколи Азарова. Співрозмовник У П у президентській фракції зазначив, що у владі подумували «зробити швидко висновок Конституційного суду, що закон суперечить Конституції», але «вирішили не ризикувати».

Водночас у вівторок, 3 березня, КС продовжить розгляд скарги на закон «Про очищення влади», за яким низка чиновників часів президента Віктора Януковича не можуть обіймати посади у владі.

Ще одним імовірним наступником Гончарука також називають віцепрем'єра Дениса Шмигаля. Більшість бачить його виконувачем обов'язків прем'єра.

Якщо Гончарук піде у відставку — разом із ним піде у відставку і весь уряд.

Схожі новини