Передплата 2024 ВЗ

Мінцифри планує об'єднати видачу паспорта та ІПН для 14-річних громадян України

  • 07.02.2020, 14:33
  • 643

Міністерство цифрової трансформації України планує об'єднати послуги отримання паспорта та реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційного коду).

Про це повідомляється на каналі міністерства у Telegram, передає «Інтерфакс-Україна».

«Плануємо оптимізувати цей процес і трансформувати послугу. Нова послуга ID-14 буде доступна вже цього року. 14-річні громадяни України отримуватимуть паспорт та ідентифікаційний код одночасно. Всі ці персональні дані будуть міститися на ID-картці», — зазначають у Мінцифри.

Для отримання документа необхідно буде особисто звернутися до територіального підрозділу Державної міграційної служби або в Центр надання адміністративних послуг за місцем проживання.

При цьому послугу рекомендують оформляти не пізніше ніж через місяць після досягнення дитиною 14 років.

Послуга планується безоплатною для всіх, хто отримує паспорт громадянина України вперше.

Як наголосили в Мінцифри, одержувати окремий папірець з ідентифікаційним кодом не буде необхідності. Однак за бажання можна буде оформити й окремий документ — номер облікової картки платника податків.

Як повідомлялося, Мінцифри України найближчим часом має намір запустити в мобільному додатку «Дія» цифрові поліси для обов'язкового страхування відповідальності автовласників (ОСЦПВ) і електронний студентський квиток.

Сайт та додаток «Дія» є єдиним державним веб-порталом електронних послуг, а також ключовим сервісом у проекті «Держава в смартфоні». Вони об'єднують у собі всі послуги, які надає держава громадянам і бізнесу.

У січні 2020 року в додатку вже стали доступні цифрові водійські права і цифрове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Схожі новини