Передплата 2024 «Добра кухня»

Паркування в центрі Львова — 30 гривень за годину!

У Ратуші кажуть, більшою ціною хочуть привчити водіїв паркувати свої автівки далеко від центру, аби не створювати транспортних заторів

З березня цього року водії автівок платитимуть значно вищі тарифи за паркування. За проект подорожчання плати проголосували майже всі члени міської комісії інженерного господарства та транспорту. На черзі — розгляд питання на сесії Львівської міської ради. Найбільше гаманець спустошить послуга паркінгу в центрі: на вул. Валовій та Театральній година коштуватиме аж тридцять гривень… Зараз в цій VIP-зоні паркування обходиться у 20 гривень за годину. Інші паркінги в центрі та поблизу нього коштуватимуть 20 гривень, за межами центру — 10 гривень за годину. А на периферії ціна за паркування не зросте і залишиться на рівні 5 гривень за годину.

Виявляється, одна з причин подорожчання — вирішення проблеми із закоркованістю у Львові. Ал, чому чиновники мерії нічого не роблять для того, аби звести обіцяні підземні і наземні паркінги? Про це говорять щонайменше десять років…

«Консультувалися з міжнародними експертами. Усі в один голос кажуть розвивати таку логіку: чим ближче до центру паркується автомобіль, тим послуга дорожче має коштувати, бо менше місця і більше охочих. Таким чином можемо в перспективі навіть зменшити закоркованість міста», — зауважив заступник директора департаменту житлового господарства Львівської міської ради Андрій Білий.

Начальник управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Орест Олеськів додав: вищою ціною хочуть привчити водіїв паркувати свої автівки далеко від центру, аби не створювати транспортних заторів. Нові тарифи за паркування не вважає здирницькими, тим паче, європейськими, мовляв, у Європі такі послуги коштують у рази дорожче.

«Рішення про подорожчання обговорюємо давно, — відзначив Орест Олеськів. — У Львові попит на паркування більший за пропозицію. Тож маємо стимулювати водіїв не паркувати свої авто у центральній частині міста, яка і так перевантажена транспортом».

Також у Львові запроваджують абонементи для паркування (для мешканців центру, які залишають свої авто біля під’їзду). Так, піврічний абонемент буде коштувати 1400 гривень, місячний — 590 гривень. Орест Олеськів каже, жильці центру Львова можуть безкоштовно паркувати свою автівку ввечері (з 19-ї вечора до 8-ї ранку) та у вихідні.

Схожі новини