Передплата 2024 ВЗ

НАБУ викрило спробу підкупу очільника Держрезерву: за що пропонував хабар посадовець відомства

  • 03.02.2020, 13:40
  • 1 158

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) викрито начальника одного з управлінь Державного агентства резерву України (Держрезерв) при спробі дачі хабара чолі Держрезерву.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Повідомляється, що начальник управління намагався передати 40 тисяч доларів чолі Держрезерву з метою реалізації корупційної схеми.

«Начальник управління Держрезерву протягом листопада 2019 — січня 2020 підбурював керівників підприємств, що входять до сфери управління Держрезерву, до надання неправомірної вигоди. За це чиновник обіцяв їм збереження посад та сприяння з боку керівництва Держрезерву в їх подальшій діяльності. Усвідомлюючи, що реалізувати цей задум можна було тільки за участю голови Держрезерву, підозрюваний спробував схилити його до одержання неправомірної вигоди від керівників згаданих підприємств», — повідомили в НАБУ.

Після отримання пропозиції глава Держрезерву звернувся в правоохоронні органи.

«Правоохоронці зафіксували кілька випадків отримання підозрюваним неправомірної вигоди від керівників підприємств нібито для подальшої передачі голові Держрезерву. Причому, 20% від цієї суми начальник управління залишав собі, як плату за «послугу». Під час передачі одного з таких траншей начальника управління викрили «на гарячому», — йдеться в повідомленні.

Чиновнику повідомили про підозру у злочині за ч. 4 ст. 368 і ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (хабарництво). Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 2,1 млн гривень.

Схожі новини