Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Ми разом не їли, не пили. Зустрілися, аби спокійно поговорити”, - Володимир Цвіль про конфлікт з Назарієм Брезіцьким

Ексконсул України в Мюнхені розповів "ВЗ" свою версію конфлікту з львівським політиком

Ділова зустріч потенційного кандидата на посаду міського голови Львова, засновника ГО «Ідея міста» Назарія Брезіцького та ексконсула України у Мюнхені Володимира Цвіля (знаний з резонансної справи початку 2000-х років про «плівки Мельниченка») закінчилась скандалом. Під час зустрічі стався конфлікт, який переріс у бійку, точніше у побиття. Брезіцький побив Цвіля, зламав йому ніс. Зараз ексконсул лікується в одній з комунальних лікарень Львова, йому зробили кілька операцій, оклигує після струсу мозку…

Конфлікт трапився 2 листопада о 21:30 у ресторані готелю LH Hotel&SPA. Потерпілий каже (це, зокрема, зафіксовано у заяві до поліції.Авт.), що знервований Брезіцький напав на нього… Та ще й відібрав у Цвіля мобільний телефон. Цю подію зафіксували працівники поліції, відповідні відомості внесено до ЄРДР.

Назарій Брезіцький в телефонній розмові підтвердив «ВЗ», що справді зустрічався з Володимиром Цвілем у справах. Але його не бив. Сказав, що був з охоронцем і конфлікт стався між цим охоронцем і Цвілем. Докладніше про цю скандальну історію пан Брезіцький пообіцяв розповісти для «ВЗ» пізніше (з огляду на слідство та його відрядження до Києва).

Тим часом на своїй сторінці у «Фейсбуці» пан Назарій написав, що документ провадження про бійку, на яке посилаються у ЗМІ — без підпису і печатки, відтак його можна вважати «фільчиною грамотою». «Вважаю дану інформацію провокацією, яку поширили проти мене конкуренти. Очевидно, інформація є надутою, оскільки жодних підтверджуючих фактів інциденту немає. Документ немає ні підпису, ні печатки, тобто не є офіційним документом. Чи можна суб’єктивну заяву від особи з сумнівною репутацією вважати правдивою інформацією, напевно відповідь мають надати правоохоронні органи. Переконаний, це є нічим іншим, як виконанням чийогось замовлення», — написав Брезіцький на своїй сторінці у соцмережі.

Речниця Г У Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська підтвердила «ВЗ», що за фактом відкрито кримінальне провадження — за ч. 1ст. 187 ККУ: розбій з метою заволодіння чужим майном. Якщо суд доведе вину, «розбишаку» чекає позбавлення волі на строк від трьох до семи років. «За цією справою триває досудове розслідування, уже опитано учасників події, — наголосила Світлана Добровольська. — Нікого наразі не затримано».

Журналістка «ВЗ» зателефонувала Володимиру Цвілю, аби почути його версію конфлікту з Брезіцьким. Чоловік справді перебуває у лікарні, сказав, що зможе зі мною поговорити після «проходження процедур». Згодом розповів, що з Назарієм Брезіцький знайомий два роки.

Каже, стусани в обличчя отримав не від охоронця, а від самого Назарія Брезіцького. Охоронець тримав ексконсула за руки, аби той не міг захищатися від ударів. Бійка тривала кілька хвилин. «Брезіцький мене бив, є свідки та відеодокументи, — стверджує Володимир Цвіль. — Побої зафіксовано у судово-медичній експертизі, де видно навіть відбитки пальців на правій руці. Бійка трапилася з метою викрадення мого мобільного телефону».

Уточнюю у постраждалого, яка, можливо, провокативна інформація зберігалася у його мобільному, що Брезіцький хотів «заволодіти» цим телефоном. Цвіль пояснив, що зустрівся з Брезіцьким у ресторані, аби вирішити питання своїх бізнес-партнерів, до яких має стосунок Брезіцький. «Ми разом не їли, не пили. Зустрілися, аби поговорити», — каже постраждалий.

Але розмова не склалася і зайшла у глухий кут… Цвіль сказав Брезіцькому, що покаже на своєму телефоні витяг з Єдиного судового реєстру, де чорним по білому написано, що Брезіцький фігурує у одній кримінальній справі, яка пов'язана з рейдерством. «Проти нього є цивільна і кримінальна справа, які об’єднані», — наголосив постраждалий.

Це, власне, і розлютило потенційного кандидата на посаду міського голови Львова, каже Цвіль. Під час бійки телефон відібрали. Володимир Цвіль каже, що не збирається прощати Брезіцькому цю бійку. Подасть позов до суду, аби отримати за побої матеріальну і моральну компенсацію.

Фото з відкритих джерел

Схожі новини