Передплата 2024 «Добрий господар»

Дієтолог назвала найкорисніший у світі фрукт та розповіла, як його їсти

  • 21.08.2019, 16:56
  • 1 155

Сенсаційна заява від австралійських вчених: виявляється 90% людей неправильно їдять яблука. Науковці впевнені, що яблуко треба з"їдати повністю, не залишати огризок, адже саме у кісточках вся користь.

Про це повідомляє ТСН.

За словами дієтолога Карини Дейнеко, ці фрукти у раціоні незамінні. В них міститься багато вітаміну С, магнію, заліза, фосфору та пектину. Але їсти яблука рекомендує не більше двох за день.

«Якщо людина здорова і у неї немає проблем з кишківником, з підвищеною кислотністю шлунка, то краще їсти яблуко в свіжому вигляді в першу половину дня, коли наш вуглевод активний», — каже Дейнеко.

Що до того, як саме їсти яблука: залишати огризок чи доїдати усе з кісточками, лікар має свою думку. «Кісточки в яблуках містять велику кількість йоду. Також там є така речовина як амегдалін, яка в невеликих кількостях буде безпечна для нашого організму і навіть виконувати роль антиоксиданту. Але якщо ми перевищимо дозування цієї речовини — вона стане отруйною», — зазначає вона.

А стоматолог Георгій запевняє, що поїдання яблука може замінити одне чищення зубів щіткою. «Яблуко воно механічно може зчистити наліт, коли зуб проходить крізь щільну тканину шкірки. Вона зчищає з зуба м'який наліт. Але є приховані місця, які повинні очищатися щетинками зубної щітки», — каже він.

Та все ж після того, як скуштували фрукт, порожнину рота краще сполоснути водою. «При окисленні зубів відбувається демінералізація. Вихід мінералу з зуба», — додає стоматолог.

А ще обидва лікарі рекомендують вживати саме українські яблука, для нас вони найкорисніші.

Схожі новини