Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Як використати залишки шпалер

Поради

Фото ілюстративне з сайту pexels
Фото ілюстративне з сайту pexels

Плануючи обробку стін красивими шпалерами, зазвичай купують їх із запасом. А коли ремонт закінчується, залишається кілька зайвих рулонів. Можна, звичайно, їх повернути в магазин, якщо упаковка не пошкоджена, два тижні з моменту придбання не минули і залишився касовий чек. А можна завдяки красивим шпалерам дати цікаве життя своєму дому.

Меблі

Це можуть бути ко­мод, шафа, бамбукова шир­ма або тумбочка. Обклейте зовнішній бік шпалерним по­лотном. Щоб не виникло від­чуття злиття зі стінами, екс­периментуйте з розмірами. Відразу клеїти не варто, спер­шу слід прикласти, злегка при­кріпити, сфотографувати і оці­нити результат. Якщо він радує - можна клеїти.

Залишки красивих шпа­лер годяться для обробки шаф зсередини. Обклейте ними дверцята, це може додати шарму кімнаті.

Абажур

Зробіть старій на­стільній лампі новий абажур з красивих шпалер. Це легко — заміряйте розміри каркаса, виріжте, щільно приклейте… І у вас вийде абсолютно нова лампа.

Картина

Якщо на красивих шпалерах дуже цікавий, ори­гінальний або футуристичний малюнок, спробуйте оформи­ти його в рамку. Може вийти досить гідна картина. Розмір залежить від площі приміщен­ня. Зрозуміло, що цей арт-об'єкт не для тієї кімнати, де ви клеїли такі шпалери. Мож­на поекспериментувати і ви­користати шматки різних шпа­лер, гармоніюючи їх між собою і розташовуючи у різних на­прямках.

Дрібні прикраси інтер'єру

Годяться навіть малень­кі залишки красивих шпалер. Обклейте ними вже набридлі фоторамки, рамки від картин — приміщення придбає новий вигляд. Виріжте різні малюнки зі шпалер і створіть невелику галерею. Це виглядатиме сві­жо, креативно і модно.

Стільниця

Спробуйте ви­дозмінити стіл зі скляною по­верхнею. До нижньої частини скляної стільниці скотчем при­кріпіть аркуш красивих шпа­лер. Це виглядатиме красиво і незвично. Успіх залежатиме від зображення на шпалерах і їх кольору.

Спальний гарнітур

Можна обробити стінки ліжка. Але ро­бити це важливо максималь­но акуратно, щоб не з’явилися повітряні бульбашки і прориви. Адже на такій поверхні всі огрі­хи будуть помітними. І коли ви закінчите свою роботу, у вас з’явиться нова красива спаль­ня.

Схожі новини