Передплата 2024 ВЗ

У Львові рідні загиблих Героїв України отримали посмертні відзнаки «Почесний знак Святого Юрія» (ФОТО)

  • 26.04.2024, 16:00
  • 336

Родичі 25 полеглих захисників України отримали посмертні відзнаки «Почесний знак Святого Юрія»

Фото пресслужби Львівської міськради
Фото пресслужби Львівської міськради

Про це у мережі повідомив мер Львова Андрій Садовий.

«Сьогодні в цьому залі є 25 родин наших 25 Героїв — солдатів, сержантів, офіцерів. Ваші рідні віддали своє життя у Харківській, Запорізькій, Луганській, Донецькій областях. Але вони віддали своє життя за наше рідне місто Львів, за наші цінності, за нашу свободу і волю.

І сьогодні, з нагоди Дня міста, піднімаючи наші стяги, ми згадуємо про кожного лицаря. Це біль, який залишиться на все життя, і навряд чи можна буде його якось вгамувати. Але в пам’ять про наших Героїв ми маємо жити, творити, робити те, про що вони мріяли.

Сьогодні кожна з родин отримує особливу відзнаку від громади. Це відзнака святого Юрія — римського воїна, християнського мученика, який віддав своє життя. Ми згадуємо його, як і будемо згадувати кожного з ваших Героїв. Велика шана і велика слава нашим Героям", — зазначив під час нагородження мер Львова Андрій Садовий.

Відзнаки вручали міський голова Львова Андрій Садовий, начальник Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України — генерал-майор Валерій Вавринюк; заступник начальника Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного — полковник Володимир Грабчак; заступник командувача Повітряного командування «Захід» — полковник Сергій Кальчук; заступник начальника Західного територіального управління Національної гвардії України — полковник Сергій Ховайло.

Схожі новини