Моркві шкідливі холоди
Збирайте врожай допоки стовпчик термометра не опускається нижче +5°С
/wz.lviv.ua/images/news/_cover/474058/morkva.jpg)
Першого тижня жовтня нижнє листя моркви жовтіє й сохне. Тоді пора збирати врожай. Робіть це вчасно, допоки стовпчик термометра не опускається нижче +5°С (прихоплені приморозками плоди швидко загниватимуть).
Братися за справу слід погожого дня. Рядки підкопують садовими вилами і витягують за гичку соковиті корені. Не вдаряйте їх один об одного, бо тоді легко пошкоджується ніжна шкірочка. Значно краще зайву землю прибрати руками. Відразу ж обріжте гичку, яка випаровує багато вологи, внаслідок чого овочі втратять пружність.
Згодом плоди упродовж доби витримують у темному прохолодному приміщенні, після чого заносять до льоху. Найліпше зберігати їх, пересипавши вологим піском. Аби зменшити ймовірність гниття, до нього додавайте незначну кількість вапна-пушонки.