Передплата 2024 «Добра кухня»

Моркві шкідливі холоди

Збирайте врожай допоки стовпчик термометра не опускається нижче +5°С

Рядки підкопують са­довими вилами і витягують за гичку соковиті корені. Фото pexels
Рядки підкопують са­довими вилами і витягують за гичку соковиті корені. Фото pexels

Першого тижня жовтня нижнє листя моркви жовтіє й сохне. Тоді пора збирати врожай. Робіть це вчасно, допоки стовпчик термометра не опускається нижче +5°С (прихоплені приморозками плоди швидко загниватимуть).

Братися за справу слід пого­жого дня. Рядки підкопують са­довими вилами і витягують за гичку соковиті корені. Не вда­ряйте їх один об одного, бо тоді легко пошкоджується ніжна шкірочка. Значно краще зайву землю прибрати руками. Від­разу ж обріжте гичку, яка випа­ровує багато вологи, внаслідок чого овочі втратять пружність.

Згодом плоди упродовж доби витримують у темному прохолодному приміщенні, після чого заносять до льоху. Найліпше зберігати їх, пере­сипавши вологим піском. Аби зменшити ймовірність гниття, до нього додавайте незначну кількість вапна-пушонки.

Схожі новини