Передплата 2024 ВЗ

На вирок Януковичу подали нову скаргу

  • 22.02.2019, 17:15
  • 716

Платні адвокати Віктора Януковича подали апеляцію на вирок Оболонського райсуду Києва, яким екс-президенту дали 13 років в’язниці за державну зраду.

Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на прес-службу адвокатського об'єднання «Авер Лекс».

«З правової точки зору вирок Оболонського районного суду повністю незаконний і необґрунтований, оскільки заснований на сфальсифікований справі», — коментує скаргу адвокат Віталій Сердюк.

За його словами, апеляцію складено на 190 сторінках.

Юрист стверджує, що суд продемонстрував однобоку позицію в оцінці доказів і допустив численні «найсерйозніші» порушення норм кримінального законодавства.

Сердюк вважає, що вирок Оболонського районного суду є інструментом політичного переслідування Януковича.

При цьому він назвав незаконною ще одну апеляцію на вирок Януковичу, яку раніше подав державний адвокат екс-президента Юрій Рябовол. Аргумент — Янукович його не просив.

За даними юрфірми, проти Рябовола вже подано заяву про скоєння ним кримінального злочину — представництва в суді без повноважень.

Крім того, «Авер Лекс» поскаржився на адвоката до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури та попросив позбавити його права займатися адвокатською діяльністю.

Нагадаємо, 18 лютого адвокат Центру вторинної правової допомоги Юрій Рябовол подав першу апеляцію на вирок Оболонського райсуду Києва, яким екс-президента Віктора Януковича засудили до 13 років в'язниці за держзраду.

Пізніше платний адвокат Януковича Олександр Байдик звернувся до Оболонського суду з проханням виправити вирок, бо, на його думку, у ньому помилки.