Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Медики назвали безпечну для здоров’я порцію смаженої картоплі

  • 06.12.2018, 11:31
  • 722

Наука давно довела, що смажені продукти не дуже корисні для здоров’я, і ​​це стосується також улюбленої мільйонами людей смаженої картоплі.

Про це пише charter97.

Але чи може взагалі бути така кількість смаженої картоплі, яка не лише не шкідлива для організму, але ще й корисна? Дослідники з Гарвардського університету встановили, що в здоровій порції картоплі повинно бути не більше 6 штук. Йдеться саме про ту саму картопельку, обсмажену в маслі і добре підсолену, яку ми так любимо. Для більшості з нас 6 шматочків картоплі на тарілці — справжнісінька дитяча порція, яка навряд чи задовольнить апетит. Але дослідження показало, що все що понад, вже шкідливо.

Автори цього дослідження підкреслюють, що якщо доза смаженої картоплі вища, то це «бомба з харчового крохмалю». А якщо людина не наїдається 6 шматочками картоплі, то їй слід додати на тарілку якийсь овочевий салат, якщо, звичайно, стоїть мета захистити себе від серцево-судинних захворювань. Відзначимо, що подібного роду хвороби є головною причиною смертності в більшості розвинених країн світу, причому кількість хвороб серця зростає.

Нездорові продукти харчування на кшталт смаженої картоплі призводять до розвитку атеросклерозу і закупорювання кровоносних судин, що може спровокувати інфаркт або інсульт.

Схожі новини