Передплата 2024 ВЗ

Якщо підвищать тариф за проїзд, кажуть у мерії, то пенсіонери їздитимуть безкоштовно

Посадовці управління транспорту Львівської міської ради готові спілкуватися з перевізниками про коригування тарифу, але за умови безкоштовного перевезення пенсіонерів.

Нагадаємо, зараз пасажири пенсійного віку платять повну вартість за проїзд, не мають жодних пільг (крім автобусів комунального АТП-1). Із 1 грудня 2018 року власники маршрутів Львова вимагають підвищити тариф на проїзд із 5 до 9 гривень.

Цього тижня у мерії стартують громадські слухання з цього питання. Про це повідомив «ВЗ» заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий.

«Інші великі міста України уже відкоригували вартість проїзду, бо подорожчало пальне, — наголосив чиновник. — У Львові є дефіцит водіїв, оскільки вони їдуть на заробітки за кордон. Перевізники, зокрема й комунальне АТП-1, не мають можливості підняти водіям заробітну плату. А ми повинні забезпечити водіям комфортні й стабільні умови праці, щоб вони залишалися в нас працювати».

Голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка каже, сьогодні економічно обгрунтований тариф — 9 гривень 20 копійок. «У перевізників критична ситуація, адже зросла вартість палива, водії масово звільняються. Деякі машини через це простоюють», — наголосив Іван Велійка.

У коментарі для «ВЗ» Андрій Білий сказав, що львівський виконком не погодиться на 9 гривень. Імовірно, тариф буде від 6 до 8 гривень за одну поїздку.

Схожі новини