Передплата 2024 «Добра кухня»

Яких подарунків очікують до Дня захисника України чоловіки?

У День захисника України (радянську дату з календаря викреслили, встановивши нову, «декомунізовану» — 14 жовтня) вітання прийматимуть не лише безпосередні винуватці свята — колишні і нинішні військові. Як засвідчують результати соцопитування, для більшості українців це свято усіх чоловіків.

Саме цей варіант відповіді обрали 56% опитаних компанією Picodi. Для кожного третього День захисника України — свято військових. Тих, хто взагалі не визнає цю дату, — дев'ять відсотків.

Наскільки «святковими» будуть виторги у крамницях? Судячи з результатів опитування, до жіночого дня не дотягуватимуть, але і надмірною скромністю не вирізнятимуться. Середні витрати на подарунки до Дня захисника України відрізняються. Рідні «іменинників» готові витратити 750 гривень, колеги по роботі — 900 (мабуть, тому, що у складчину). Рейтинги «домашніх» і «робочих» подарунків дещо відрізняються. У першому на верхніх позиціях — сувенірні чашки, парфуми, косметичні набори, алкоголь. У другому — косметичні набори, парфуми, піна для гоління й одяг.

Ось тільки з бажаннями чоловіків, які чекають на подарунки, ні той, ні інший список не збігаються. На першій сходинці у списку бажаних презентів — гроші (34%). Далі у трійці — подарункові сертифікати (22%) і модні ґаджети (21%). Кожного десятого втішив би диск із комп'ютерною грою.

Чого найбільше не хочуть побачити у подарунковій упаковці чоловіки? Шкарпетки, труси, бритву, піну для гоління.

Джерело

Схожі новини