Передплата 2024 ВЗ

Надзвичайна ситуація в Ічні: пожежа на складі почалась після чотирьох вибухів

  • 09.10.2018, 12:29
  • 966

Військова прокуратура Центрального регіону розпочала кримінальне провадження щодо вибухів боєприпасів на шостому арсеналі поблизу Ічні Чернігівської області за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляється на сторінці Військової прокуратури Центрального регіону в Facebook.

Відзначимо, що ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу «Недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану» карається позбавленням волі на строк від п'яти до семи років.

На місці події працює група військових прокурорів на чолі з військовим прокурором Центрального регіону.

Досудове розслідування доручено слідчому відділу Управління С Б України в Чернігівській області. Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Чернігівського гарнізону Центрального регіону України.

Водночас, як заявив заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Родіон Тимошенко в ході брифінгу, який транслював «112 Україна», пожежа з подальшою детонацією боєприпасів на території складів почалася після чотирьох зафіксованих вартовими вибухів на території арсеналу.

«На цей момент за даними оперативної групи Генерального штабу, яка провела опитування вартових на постах, вони підтверджують факт вибухів, тобто підриву, в чотирьох місцях арсеналу, причому ці вибухи були в різних місцях арсеналу, внаслідок чого виникла пожежа», — розповів Тимошенко.

За його словами, пожежею охоплено 10% технічної території арсеналу.

«Протягом останнього часу з території даного арсеналу вивезено близько 50% боєприпасів великого калібру і з майданчиків, які були на відкритій місцевості, і вони поміщені, ці боєприпаси, на інші арсенали, склади, у підземні укриття, тобто сховища захищеного типу», — додав Тимошенко.

У той же час повідомляється, що поранених, жертв, травмованих серед військовослужбовців та працівників ЗСУ нема. Також немає повідомлень про жертв та поранених серед місцевого населення.