Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Природні катаклізми в Індонезії: загиблих вже не менше 1200 осіб

  • 01.10.2018, 09:11
  • 362

У результаті землетрусів і цунамі в Індонезії підтверджено загибель не менше 1200 осіб. Ще дві тисячі жертв можуть перебувати під завалами.

Про це заявив президент Індонезії Джоко Відодо, пише DW.com.

Президент повідомив про щонайменше 1200 загиблих в результаті землетрусів і цунамі. За даними видання The Jakarta Post, під завалами можуть знаходитися ще до двох тисяч жертв.

За інформацією Національного управління з ліквідації наслідків стихійних лих Індонезії (BNPB), понад 16 тисяч осіб були змушені залишити свої домівки.

Гуманітарної допомоги потребують близько 2,4 млн осіб, зазначає відомство, представник якого в числі «вкрай необхідного» назвав «паливо, питну воду, медперсонал, намети, електрику, продовольство».

Влада країни запросила міжнародну допомогу.

Землетрус магнітудою 7,5 відбувся 28 вересня. Його епіцентр знаходився на 10-кілометровій глибині, у 80 кілометрах на північ від міста Палу на четвертому за величиною індонезійському острові Сулавесі.

Координація рятувальних операцій владою була ускладнена, оскільки землетрус викликав перебої в електропостачанні. Зв'язок між Палу і найближчим до епіцентру землетрусу містом дунган було обірвано.

Євросоюз виділив Індонезії 1,5 млн євро для ліквідації наслідків природної катастрофи.

Схожі новини