Передплата 2024 ВЗ

Сенцов сподівається на звільнення, однак надії все менше, — адвокат

  • 09.09.2018, 13:34
  • 416

Український режисер, політв’язень Кремля Олег Сенцов все ще сподівається на своє звільнення, однак надії все менше. Сенцов голодує в російській колонії 119-й день.

Про це повідомив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе, який відвідав Олега 7 вересня, передає Громадське.

«Звісно, він сподівається, що буде ухвалене відповідне політичне рішення, однак надії все менше. Припиняти голодування він не збирається», — сказав адвокат.

Дінзе розповів Сенцову про те, що Кремль вимагає від нього особистого прохання про помилування, і лише так це питання почнуть розглядати. Олег зі свого боку заявив, що просити про це Путіна не буде.

Також адвокат спростував заяви з боку Росії про те, що Сенцов нібито ні з ким не хоче зустрічатися, ані з правозахисниками, ані зі священиками.

«Це неправда. Він хоче зустрічатися та готовий з усіма спілкуватися», — сказав Дінзе.

На питання про те, чи цікавиться Олег акціями на свою підтримку та чи слідкує за ними, його адвокат розповів, що про це Сенцову пише в листах його сестра Наталя Каплан. Однак зараз Сенцов занурився у творчий процес.

«Зараз він займається режисурою, фільмом, який буде найближчим часом зніматися, і який організував його продюсер. Назва фільму, здається, „Номери“. Так у колонії він відповідає на листи, редагує тексти, займається сценаріями», — сказав адвокат політв’язня.

Вони домовилися знову зустрітися наприкінці вересня-початку жовтня.

Адвокат Сенцова також повідомив Громадському, що стан українського режисера стабільний, хоча співробітники російської колонії стурбовані його здоров’ям. Сенцова намагаються «переломити», аби той припинив голодування.

Як писав «ВЗ», голлівудські зірки та журі 75-го Венеціанського кінофествалю закликали Росію не допустити смерті українського режисера Олега Сенцова і звільнити його.

Схожі новини