Передплата 2024 ВЗ

Україна відкрила Генеральне консульство в канадському Едмонтоні

  • 08.09.2018, 15:15
  • 660

В Едмонтоні — столиці канадської провінції Альберта — відкрили Генеральне консульство України.

В урочистостях, взяв участь Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє прес-служба відомства.

«Це знакова подія, — заявив Міністр Павло Клімкін після церемонії перерізання стрічки. — Цим самим Україна визнає особливу роль, яку відіграла українська громада на Заході Канади, а також відкриває двері для торгівельних та інвестиційних контактів.»

Після церемонії відкриття установи Павло Клімкін особисто привітав першого відвідувача Генконсульства — дворічного Данилка, — якому оформили документ про набуття громадянства України.

У провінції Альберта проживає понад 350 тисяч канадців українського походження. Новоутворене Генеральне консульство обслуговуватиме інші провінції Західної Канади — Саскатчеван, Британську Колумбію, а також Юкон та Північно-Західні Території.

«Це прагматичне рішення: воно спирається на географію і на могутній бізнес-потенціал, який є в Альберті, — пояснює Посол України у Канаді Андрій Шевченко. — Але це й емоційне рішення: ми повертаємо борг перед українцями Прерій, які поколіннями будували Канаду, зберігаючи мрію про незалежну Україну.»

Генеральне консульство в Едмонтоні стало першим, яке Україна відкрила після початку російської агресії. До цього часу в Канаді працювали українське Посольство в Оттаві та консульство в Торонто.

Схожі новини