Передплата 2024 ВЗ

Унаслідок хімічних викидів в Армянську отруїлися 37 українських прикордонників, - ЗМІ

  • 07.09.2018, 12:33
  • 512

Через ситуацію, яка склалася на титановому заводі в кримському Армянську постраждали 37 співробітників Державної прикордонної служби України.

Про це розповів голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв на зустрічі з жителями Каланчацького району області, який межує з Кримом, повідомляє «112 канал» з посиланням на місцеві ЗМІ.

«До вчорашнього дня в Херсонській області не було зафіксовано жодного випадку погіршення здоров'я у зв'язку з надзвичайною ситуацією. Два дні працювала бригада лікарів, вони оглянули понад 800 осіб. У 16 дітей були схожі симптоми, але діагноз не підтвердився. Причин для паніки в Херсонській області немає. Вчора змінився вітер, і зачепив КПВВ „Каланчак“ і „Чаплинка“. 37 прикордонників дістали отруєння, 5 направлені в госпіталь до Одеси. З метою недопущення ситуації, і з урахуванням погоди — зміною вітру — було прийнято рішення про тимчасове закриття обох КПВВ», — розповів Гордєєв.

За його інформацією, багато кримчан у зв'язку з ситуацією на заводі виїхали на материкову Україну. Частина працівників підприємства знаходяться на лікарняному.

Гордєєв раніше повідомляв, що бази на Арбатській стрілці вже готові прийняти евакуйованих із зони лиха дітей, як з Криму, так і з Херсонської області, якщо буде прийнято рішення про евакуацію.

Як раніше повідомлялося, в місті Армянську на півночі анексованого Криму стався викид в атмосферу речовини невідомого походження. На металевих предметах, дахах будинків, на листі дерев утворився маслянистий наліт, що має жовтуватий відтінок. Спочатку представники окупаційної влади не визнавали проблеми, однак 4 вересня «кримська влада» вперше завила, що гранично допустима концентрація сірчистого ангідриду в Армянську та прилеглих селищах перевищила норму. Дітей евакуювали, місцевих жителів закликали якомога менше часу проводити на відкритому повітрі.

Завод з виробництва діоксиду титану — філія ТОВ «Титанові інвестиції» повністю припинить роботу в неділю, 9 вересня.

Сірчистий ангідрид, або оксид сірки (IV), з'єднання сірки з киснем складу SO2. У нормальних умовах це безбарвний газ з характерним різким запахом (запах запаленою сірники). Дуже токсичний. Симптомами при отруєння сірчистим газом є нежить, кашель, охриплість, сильне першіння в горлі і своєрідний присмак. При вдиханні сірчистого газу більш високої концентрації — задуха, розлад мови, утруднення ковтання, блювання, можливий гострий набряк легенів.

Схожі новини