Передплата 2024 «Добра кухня»

Луцький школяр — кращий за Мессі!

Учень побив особистий рекорд знаменитого футболіста з набивання м’яча

Луцький школяр Олександр Омельчук, учень 9-А класу ЗОШ № 19, перевершив рекорд самого Ліонеля Мессі — аргентинського футболіста, нападника іспанської «Барселони». Позаду 14-річний український хлопчина залишив також Марадону, Неймара, Криштіану Роналду… Бо більше від усіх цих знаменитостей набиває футбольного м’яча!

Сашко любить футбол і пильно стежить не лише за чемпіонатами, а й за кар’єрою знаменитих спортсменів. Цікавився життям футболістів поза матчами й натрапив на негласне змагання між ними у набиванні м’яча. Вирішив й собі спробувати, як це.

Досягнення німецького футболіста Марко Ройса, 1283 рази, луцький школяр побив досить швидко. Тоді перевершив результат шведського форварда боснійського походження Златана Ібрагімовича (1522). За ним легко далися рекорди легендарного аргентинського футболіста Дієго Марадони (1851), бразильця Неймара (2123), колумбійця Хамеса Родрігеса (2344) та португальця, нападника італійського клубу «Ювентус» Криштіану Роналду (2911). Залишилося лише кинути виклик Ліонелю Мессі, який прославився безперервним набиванням м’яча аж 3168 разів. І Олександр Омельчук це зробив — за присутності представника Національного проекту «Книга рекордів України» Віталія Іваницького.

Усі, затамувавши подих, не відривали очей від ніг школяра. Сашко упевнено підбивав м’яча то правою, то лівою. Сто, двісті, тисячу, дві, три… Протягом 36 хвилин і 47 секунд набив 4161 раз! А тоді таки втратив м’яч. Батько юного спортсмена впевнений, що хлопцю трохи завадила спекотна погода. Він вірить, що син невдовзі з успіхом покращить своє досягнення.

Тим часом про рекордсмена почули у столиці. З нагоди свята 1 вересня один з народних депутатів зробив Олександру Омельчуку чудовий подарунок — подорож у дитячий табір «Артек-Буковель». З ним у мандрівку в гори вирушить увесь 9-й А!

Схожі новини