Передплата 2024 ВЗ

У Proart Gallery відбудеться виставка живопису Данила Славінського «De Rerum Natura»

  • 05.09.2018, 15:30
  • 1 315

7 вересня о 18:00 у Proart Gallery (вул. Героїв УПА, 77) відбудеться відкриття персонального проекту художника Данила Славінського «De Rerum Natura». На виставці вперше будуть представлені живописні роботи, що є основним напрямом, в якому працює митець. Триватиме вона до 27 вересня.

У проекті «De Rerum Natura» автор відображає власне бачення навколишнього світу, трансформуючи його на полотні. У формуванні неповторного мистецького почерку художника чи не найвагомішу роль відіграє природа.

Як зазначає сам автор: «На своєму творчому шляху я не створював жодних кумирів, окрім природи. В ній я можу безкінечно черпати чисте натхнення, від неї переймаю майже все: фактуру, графіку, композицію. Намагаюсь писати так, як на мій погляд робила б сама стихія — вода, вітер, чи спалах світла. Адже саме природа є для мене починанням усього, що я можу осягнути. Вона ― мій вчитель».

Вагомий внесок у формування творчого потенціалу художника та визначення подальшого напрямку реалізації його творчості зробили теорії та напрацювання давньоримських та давньогрецьких філософів і мислителів. Зокрема, назву проекту «De Rerum Natura» художник почерпнув із творчості давньоримського поета, філософа-матеріаліста Лукреція, що в перекладі з латинської означає «Про природу речей».

Данило Славінський став випускником Львівського державного коледжу декоративного та ужиткового мистецтва ім. І. Труша у 2007 році та кафедри монументального живопису Львівської національної академії мистецтв у 2013 році. Активно працює у галузі дизайну інтер’єрів та середовища. Художник є яскравим представником мистецького життя Львова, брав участь у численних пленерах та колективних виставках. Серед них: «Всеукраїнська виставка-конкурс образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва» (Київ, 2017), «Крок до моря» (Львів, 2018) та інші.

Схожі новини