Передплата 2024 ВЗ

Фільм «Борщ» львівських режисерів став призером на кінофестивалі в США

  • 08.05.2017, 20:14
  • 2 146

Документальний фільм «Борщ» українських режисерів-аматорів Сашка та Дарини Балабай зі Львова став призером на 50-му фестивалі WorldFest у Х’юстоні. Фільм переміг у категоріі «Етика та культура».

У фільмі розповідається про людей з особливими потребами. Герої фільму — люди з ДЦП, на візках та волонтери, які приїхали із Запоріжжя до Львова, щоби показати свою виставу.

«Ось такий подарунок ми і Львів отримали до Дня міста. Про перемогу нам повідомили 2 травня. Цей фільм поданий ще на 30 різноманітних фестивалів. Поки що продовжуємо працювати далі. Все робимо власними силами. Для нас найважливіше, щоби світ дізнавався про Україну, про Львів», — розповіла режисерка Дарина Балабай.

Зйомки фільму, монтаж, титрування англійською, кольорокорекцію та звук автори робили власними силами.

«Борщ» — це одна з робіт режисерів Сашка та Дарини Балабаїв. Вони знімають різнопланові оглядові відео про Львів та Західну Украіну. Також в їхньому доробку є документальний фільм «Скажи брррум або чорна будка», який розповідає про найбільший в світі фото-портретний проект «Добрі фото Львів».

WorldFest — найстаріший фестиваль незалежного кіно і відео в світі і третій за значимістю в Північній Америці після Сан-Франциско і Нью-Йорка. Фестиваль став конкурсним у 1968 році. Був заснований титулованим режисером і продюсером Хантером Тоддом для підтримки незалежних режисерів.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини