Передплата 2024 ВЗ

«Надихати дітей на позитив — вкрай важливо»

Вперше в Україні на заньківчанській сцені поставили мюзикл «Чарлі і шоколадна фабрика»

Фото пресслужби театру
Фото пресслужби театру

У кого є діти чи внуки, той обов’язково читав їм «Чарлі і шоколадна фабрика» Роальда Дала, одного з літературних батьків авторки «Гаррі Поттера» Джоан Роулінґ. Жив собі бідний хлопчик, якому раз на рік — на його день народження — робили єдиний подарунок — маленький шоколадний батончик. У хлопчика було добре серце, мабуть, тому з ним трапляється неймовірна пригода…

Цього року роман «Чарлі і шоколадна фа­брика» святкує 60-річ­ний ювілей з часу пер­шої публікації, але твір і надалі надзвичайно по­пулярний: знято філь­ми, бродвейські мюзи­кли. Мрію поставити на заньківчанській сцені цей мюзикл майже рік плекав генеральний дирек­тор — художній керів­ник театру Максим Го­ленко. Команда театру тривалий час вела пере­мовини з правовласни­ками. Переклад здійснив Віктор Морозов.

Минулими вихідними у Театрі імені Марії Занько­вецької було гамірно, бо на виставу прийшло бага­то дітей (на фото — сцена з вистави). Вони фотогра­фувалися у фоє театру, приміряли капелюх кон­дитера Віллі Вонки, рего­тали під час вистави голо­сніше, ніж дорослі.

— Я коли писала мо­тиваційний лист до пра­вовласників мюзиклу, наголошувала, що у цій п'єсі найголовнішим є момент, коли Чарлі вчиться втілювати свою мрію, — сказала журна­лістці «ВЗ» режисерка вистави Наталія Сива­ненко. — Зараз надиха­ти дітей на позитив, зна­ходити силу всередині себе — вкрай важливо.

— Ви не вперше пра­цюєте з заньківчанами…

— Це моя друга по­становка у цьому пре­красному театрі. Торік я ставила «Паливо» у Бла­китній залі театру.

Схожі новини