Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Люди залишилися без нічого. Не мають навіть документів»

Волонтери просять підтримати постраждалих від ракетного удару мешканців будинку, що на вул. Коновальця

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

У будинку, що на вул. Коновальця, 44, від ракетного удару загинуло шестеро людей. Троє дівчаток та їхня мама… Фото родини Базилевич облетіло увесь Інтернет. У той злощасний день вижив лише їхній батько, який повернувся у квартиру по воду. А його родина у той момент стояла на сходовій клітці, яка й обвалилась. Дійти до підвалу вони не встигли… Також у цьому будинку загинуло ще двоє чоловіків…

Будинок повністю зруйнований! Усі речі мешканців згоріли.

Управитель цього будинку, де було одинадцять квартир, Леся Слободян, звернулась по допомогу. Дев’ять людей зараз у лікарні… Мешканці залишилися без нічого… Втратили, зокрема, документи.

— Учора ми достатньо зібрали речей, — каже пані Леся. — На перший час людям вистачить. Але будуть необхідні також теплі речі. Ми дали постраждалим по 40 тисяч грн. Якщо комусь потрібні ліки, даємо на них кошти… Тому краще, аби люди по можливості допомагали грошима, навіть 50 грн — це суттєва допомога. Щоб постраждалі самі купили, що їм потрібно.

Якщо хтось може принести продукти, то вони мають бути запаковані. Брудний і старий одяг не потрібно приносити…

Постраждалих мешканців розселили. Хтось орендував квартиру, хтось пішов у модульне містечко на вул. Пулюя, інші поселилися у готелі. Один хлопець орендував квартиру у цьому будинку, але від допомоги він відмовився…

Люди залишилися без нічого. Втратили навіть документи… Якщо у когось є можливість принести пледи, засоби гігієни, будемо вдячні.

Контактний телефон Лесі Слободян: 098 — 451 — 19 — 99

Посилання на банку: send.monobank.ua/jar/5EZVSDgceU

Схожі новини