Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Гадюка обікрала воїна-рибалку

Навіть на війні затятий риболов Григорій (позивний «Арахіс») не забуває про своє хобі. Як тільки відстоїть бойову вахту і отримає день відпочинку, на кілька годин іде до річки. Ніщо так не відновлює його сили, як риболовля

А так полюють на рибу річкові вужі…
А так полюють на рибу річкові вужі…

«Арахіс» зараз виконує вій­ськовий обов’язок на Херсон­щині. Тутешні водойми ба­гаті на плотичок. Воїн через навушники слухає електронну аудіокнигу, а заодно стежить за поплавком. За якусь годин­ку наловив кілограмів зо три цих красунчиків — на весь його артдивізіон вистачить юшки. Та ба!

На це його добро зазіхну­ла… дармоїдка. Нею виявила­ся прибережна гадюка. Поки Гриць вслухався у зміст ро­ману, ця крадійка заповзла у металеву сітку з плотичками і вхопила одну з них. Довелося «халявщицю» проганяти.

Аналогічний випадок тра­пився з «Арахісом» перед ве­ликою війною. Удома допома­гав батькові на господарстві, а вдосвіта щодня ходив ри­балити — ловив карасиків для домашніх котів. Одного дня в його торбину з виловом зана­дився річковий вуж. Теж поцу­пив рибину. Той епізод Григо­рій зняв на відео.

А того дня на фронті ротний кухар зготував для наших во­їнів смачну юшку. Хлопці сма­кували її і з відкритими ротами слухали історію про гадюку, яка приповзла, щоб надурня­ка влаштувати собі рибний день.

Схожі новини