Передплата 2024 ВЗ

Замість кави — донат на сухі душі!

Волонтерка з Івано-Франківська Анастасія Соха відправила на фронт уже понад 500 гігієнічних засобів

Анастасія відправила на фронт уже понад 500 сухих душів! Фото з архіву волонтерки
Анастасія відправила на фронт уже понад 500 сухих душів! Фото з архіву волонтерки

Раніше Анастасія Соха з Івано-Франківська виготовляла для військових багаторазові грілки. А з квітня місяця волонтерка робить сухі душі! Їх відправила на фронт уже понад 500 штук!

«Днями я відправила для однієї роти, у якій 120 осіб, сухі душі, — написала на своїй сторінці у Фейсбуці Анастасія Соха. — Це мій маленький внесок, завдяки вашим донатам! З квітня місяця відправила понад 500 таких душів. Звичайно, хотілося б робити значно більше, але роблю все, що у моїх силах! Дякую всім за підтримку та донати! Банка завжди та сама, якщо ви можете сьогодні пропустити одну каву, і задонатити на сухі душі, буду вдячна! Собівартість одного — усього 7 гривень».

Волонтерка каже, запитів від військових багато! Тому навіть 20 грн - суттєва допомога!
Волонтерка каже, запитів від військових багато! Тому навіть 20 грн - суттєва допомога!

Анастасія — уродженка росії (за фахом юристка). Її чоловік — з Івано-Франківщини. Пара познайомилася через сайт знайомств. У 2016 році одружилися. Деякий час жили в росії. А п’ять років тому переїхали в Україну. Чоловік Анастасії - фармацевт, але знайти роботу за фахом не зміг, тож влаштувався у майстерню, де виготовляють ключі.

Журналістка «ВЗ» розпитала Анастасію про гігієнічні засоби, які вона робить для військових на фронт. Волонтерка чудово розмовляє українською мовою!

— Щоб зробити сухий душ, потрібен фільтруючий матеріал, він використовується як губка, — каже Анастасія Соха. — Нарізаю його смужками — 12 на 18 см, тоді наношу гель. Використовую якісний гель для атопічної шкіри (750 мілілітрів коштує близько 300 грн). Такий гель не стягує шкіру, не свербить. Потрібно, щоб гель просочив губку та висохнув. Тоді разом з рушничком, який використовують у косметології, пакую все у зіп-пакети.
Змивати цей гігієнічний засіб не потрібно. В умовах фронту він є вкрай необхідний!

Запитую у волонтерки, чи активно донатять українці?

— Нині важче збирати гроші… Іноді доводиться людей вмовляти… Але якщо кожен скине хоча б 20 грн, це вже суттєва допомога. Знайома нещодавно скинула 400 грн, то я одразу закупила близько 4 метрів матеріалу. З нього вийде приблизно 200 сухих душів! Ними можна забезпечити одну роту.

Запитую в Анастасії, чи спілкується вона зі своїми рідними у росії?

— Раніше зовсім не спілкувалася… Але цього року ми з чоловіком взяли шлюб у церкві, то я про це розповіла мамі. Коли син у музичній школі переходив з 2-го класу у 3-й, у них був академічний концерт. Відео, як син грає на сопілці, я теж їй скинула… Мама, зазвичай, питає: «Як внук, не хворіє?». Кажу: «Все добре! Усі живі-здорові», і все. Їхні погляди не змінилися…

— Помітила на вашій аватарці у Фейсбуці напис: «Мова має значення». Ви чудового розмовляєте українською мовою!

— Раніше я української взагалі не знала. Коли ми з чоловіком переїхали в Україну, чула мову, потрошки почала говорити. Якщо є бажання, це зовсім нескладно.

P.S. Якщо у вас є можливість задонатити на сухі душі, ось картка у Монобанку: 5375 4112 1604 9655

Схожі новини