Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Подружки мене не розуміють, кажуть, як таке можна їсти, фу…»

В кав’ярні в центрі Львова продають десерти та напої на пікантну тематику

Фото авторки
Фото авторки

Львів славиться креативними кафе та ресторанами. Недавно цей список поповнив заклад в історичному центрі з промовистою назвою «Прутені». В соцмережах він вже наробив галасу. Тут можна скуштувати десерти у вигляді фалосів та жіночих вагін, декорованих різноколірними шоколадом та посипкою на будь-який смак.

«Кокосовий крутелик», «Рожевий яструб», «Піжон в шоколаді»… Це асортимент «чоловічих» десертів, які коштують 150 гривень.

«Жіночі» варіанти десертів дешевші - 120 гривень за штуку. А ось назви! Судіть самі: «Мохнатка під шафе», «Гаряча мілфа». Є десерти у вигляді вагіни, щедро декоровані топінгом та кремом — 160 гривень. Це — «Полуничне куні» та «Фруктовий оргазм».

Кафе на, м’яко кажучи, пікантну тематику — не новинка для Львова. Кілька років тому на площі Ринок відкрили кафе «Два голубці», яке з першого дня отримало хейт серед містян. Чимало людей вбачало у закладі популяризацію геїв, оскільки на логотипі кафе були намальовані два голуби, які обіймались.

«Два голубці» не засмакували львів'янам, згодом власники змушені були закрити заклад. Тож чи користується популярністю «Прутені», йду особисто перевірити.

… У закладі багато молоді - школярів, студентів. Було і чимало підлітків-туристів з інших регіонів України, які прийшли скуштувати десерти, бо дізналися про них по «сарафанному радіо». Серед відвідувачів не побачила таких, які прийшли «по приколу», чи, наприклад, заради селфі.

«Я постійна клієнтка цього кафе, хоча ціни десертів тут досить високі, — розповідає для „ВЗ“ 20-річна львів‘янка Христина, яка прийшла сюди зі своїм кавалером Артуром. — Подобається щось смачне та оригінальне. Серед усіх десертів обираю прутні з різними шоколадними поливками. Найбільше подобається прутень з рожевим шоколадом. Подружки мене не розуміють і сюди не ходять. Кажуть, як таке можна їсти, фу! Але це моє право ходити в заклади, які мені подобаються, а не комусь».

Офіціанти закладу кажуть, що серед напоїв популярні сидри, які назвали «Шмурдяк». Хлопці обирають світле пиво «Золотий дощ», дівчата — просеко «Жіноча радість», апероль «Святкові дні».

«У нас адекватні гості, всі хвалять напої та десерти, — каже офіціант. — Наші гості - сучасна молодь, яка не живе радянськими шаблонами, не вішає ярлики. Бувало, приходили жінки, які займалися моралізаторством. Вони називали наш заклад вульгарщиною та дном.. Не реагуємо на такі вигуки! Навчилися бути чемними з усіма».

Схожі новини